PÅ FEMTE DØGNET: Cofidis er blant lagene som fremdeles ikke for lov til å forlate laghotellet i Abu Dhabi. FOTO: Cofidis på Twitter

– Vi blir behandlet som om vi har pest

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 3.03.20 10:06

Del på    

– Møter du noen hotellansatte i gangen, løper de unna, forteller Cofidis-direktør.

(procycling.no): Den 27. februar kom beskjeden om at de siste to etappene av UAE Tour ble avlyst på grunn av et mulig tilfelle av Corona-viruset blant personer knyttet til arrangementet.

Det er nå fem dager siden og fremdeles har ikke Groupama-FDJ, Gazprom-Rusvelo, Cofidis og UAE-Team Emirates kunnet forlate luksushotellene The W Abu Dhabi og Crowne Plaza Abu Dhabi inne på Yas Island, De forente arabiske emirater.

Totalt var 140 proffsyklister innlosjert på hotellene i forbindelse med sykkelrittet. Carl Fredrik Hagen og hans lagkamerater på Lotto Soudal var blant lagene som fikk lov til å reise hjem tidligere denne uka.

Holdes mot sin vilje

For lagene som fremdeles er igjen, vokser frustrasjonen dag for dag. Fremdeles har ikke myndighetene bekreftet positive prøveresultater, men nå er man i gang med andre gangs testing av prøvene.

Helsemyndighetene i landet meldte først at 167 tester hadde returnert negative prøvesvar, men fremdeles er ikke alle klarert for utreise. Cofidis-direktør Thierry Vittu la tirsdag ut et innlegg via lagets hjemmesider.

For øyeblikket er Jesús Herrada, Natnahel Berhane, Nathan Haas, Jesper Hansen, José Herrada, Stéphane Rossetto og Attilio Viviani isolert på hotellet.

– Når alt kommer til alt, føler jeg at denne situasjonen er langt unna normalen. Vi blir holdt mot vår vilje på en plass vi ikke har valgt selv for en udefinert tidsperiode, skriver Vittu som samtidig ble media holde trykket opp mot myndighetene i landet.

Minimalt med trening

Etter fem døgn i karantene begynner det å tære på psyken til rytterne. Sven Erik Bystrøm og Tadej Pogacar har allerede blitt tatt av Paris-Nice, etapperittet som starter neste søndag.

Overfor TV 2 Sporten forteller haugesunderen at de nå har fått en liten åpning for å vedlikeholde formen på et minimum.

– I dag har vi fått inn en rulle på rommet vårt slik at vi får trent litt. Det hjelper på, sier Bystrøm til TV-kanalen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

CORONA-FAST: Sven Erik Bystrøm viste fram god form under UAE Tour, men hadde nok ikke sett for seg at oppholdet i Emiratene skulle bli såpass langvarig. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Via nettet går det også å holde dialog med dem der hjemme via Skype eller sosiale medier. Det hjelper selvsagt litt også, men Vittu forteller om en hverdag som kunne ha vippet noen og enhver av pinnen.

– Nå ringte det nettopp på døra mi. Det må ha vært frokosten som ble plassert utenfor døra. Det er slik vi får måltidene våre. Når du møter noen hotell-ansatte i gangene, løper de unna. Det får meg til å tenke på en annen ting: Vi blir behandlet som om vi hadde pest. Rommene våre har ikke blitt rengjort på fem dager. Det står en tralle klar med laken, såpe og håndklær. Dette er situasjonen vår. Noen klarer seg bra, for andre er det mer komplisert, skriver han.

Fortsatt ikke blitt abonnement av procycling.no (+)? Les mer her (Tegning av abonnement skjer via artikler merket med (+):

Velkommen til procycling.no (+)

Nathan Haas og Attilio Viviani forsøkte seg med litt galgenhumor tidligere i uka, da de la ut en YouTube-video med tips om hvordan man kunne holde formen ved like under Corona-karantene.

Keep fit during your quarantine https://t.co/Mtn3PTVcYX

— Nathan Haas (@NathanPeterHaas) March 1, 2020

Gravid kone hjemme

Bystrøm har en gravid kone som venter hjemme i Stavanger. Den opprinnelige planen var at han skulle konkurrere ut Paris-Roubaix, og deretter fokusere mot fødsel i slutten av april.

Når nå oppkjøringsrittet Paris-Nice blir spolert, kommer han naturlig nok litt på bakbeina inn i perioden sammenliknet med en del av konkurrentene. Akkurat nå går kanskje ikke tankene først og fremst til vårklassikerne, men heller mot å komme seg hjem til familie og venner.

– Det er seks uker til termin, men vi må se det positive i situasjonen. Det hadde vært verre om rittet var en måned senere. Nå venter vi på svarene fra testen vi tok i går. Drømmen er at vi kommer oss hjem i morgen, sier Bystrøm til TV 2 Sporten.

Typisk nok hadde nordmannen fått en meget bra start på 2020-sesongen, og var en viktig bidragsyter i starten av bakken da Tadej Pogar vant den femte – og siste – etappen som ble unnagjort under UAE Tour.

PS: For Groupama-FDJ sitter blant andre Arnaud Démare, David Gaudu og Ramon Sinkeldam isolert for øyeblikket.

Tagget med: , ,

Les også disse