Prøv Procycling Pluss idag

TILBAKE FOR FULLT: Nacer Bouhanni vant ingenting i 2019. I 2020 har han allerede to triumfer. Foto: Luc Claessen/Getty Images)

Bouhanni timet spurten perfekt

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 13.02.20 16:36

Del på    

Franskmannen fortsatte den gode sesongstarten.

(procycling.no): Nacer Bouhanni spurtet best på åpningsetappen av Tour de Provence. Franskmannen tok sin andre seier for Arkéa-Samsic.

Det var dog de større WorldTour-lagene som tok mest oppmerksomhet før Bouhanni krysset målstreken først. Rittets eneste nordmann, Rasmus Fossum Tiller (NTT), var blant rytterne som satt framme i feltet og jobbet. Fire mann holdt unna helt til det gjensto tre kilometer, men da ble utbrytergruppa bestående av Johan Jacobs (Movistar Team), Charlie Quarterman (Trek-Segafredo), Romain Combaud (Nippo Delko One Provence) og Louis Louvet (St Michel-Auber 93) kjørt inn.

Deceuninck-QuickStep satt med kontrollen i hovedfeltet i det kvartetten ble kjørt inn. En av hjelperne deres fikk en liten luke noen sekunder men Team INEOS sørget for at dansken ikke fikk slippe av gårde.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Inn på siste kilometer kom Israel Start-Up Nation til fronten men INEOS tok den raskt tilbake. Giacomo Nizzolo (NTT) så ut til å ha en god posisjon, og gikk etter da Jakub Mareczko (CCC) startet spurten tidlig. Da INEOS-spurter Christopher Lawless kom fram var det lite futt igjen. Fra dypet kom Nacer Bouhanni snikende. Med spisse albuer fant han plass mellom to rytter og startet jakten fra bakhjul til bakhjul og ble dermed den som fikk åpnet spurten sist.

Da han først gjorde det var det ingen tvil om hvem som var dagens raskeste. På de siste 50 meterne passerte han både Mareczko og Nizzolo og suste inn til både etappeseier og rittledelse.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse