KLAR FOR ISRAEL: Patrick Bevin går fra CCC Team til Israel Start-Up Nation neste sesong. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

2019-åpenbaringen mister Tour Down Under etter hjertetrøbbel

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 15.01.20 08:20

Del på    

Sjokkerte konkurrentene i starten av fjorårets ritt.

(procycling.no): Sykkelkjennere rynket forståelig nok litt på nesa da Patrick Bevin trengte seg fram på oppløpet og «tempo-spurtet» forbi blant andre Caleb Ewan, Peter Sagan, Danny Van Poppel og Jasper Philipsen etter det som hadde vært en slitsom, småkupert etappe mellom Norwood og Angaston.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Newzealenderen var ikke ferdig med spurtsjokket på den andre etappen. Han beholdt ledertrøya og var med å prege rittet hele veien fram til den femte etappen. Der gikk han i bakken så det sang innafor den siste mila, og pådro seg blant annet en hjernerystelse.

CCC-rytteren sto ikke av rittet, men ble deretter en enkel match for konkurrentene. Han tapte over fem og et halvt minutt til Richie Porte opp Willunga Hill, og TdU-drømmen var over for denne gang.

Fikk utslag på EKG-måler under trening

Samme ritt sto selvsagt også på 28-åringen fra Taupos plan denne gangen. Men CCC hadde sent tirsdag kveld dårlige nyheter å melde.

Som vår egen Sindre Lunke opplevde nylig, ble det oppdaget uregelmessigheter i hjerterytmen til Bevin mens han gjennomførte en treningsøkt med EKG-måler (elektrokardiografi). Han er nå lagt inn ved Calvary Wakefiled-sykehuset i Adelaide for videre oppfølging og behandling:

– Patrick har ikke opplevd slike problemer tidligere. En EKG-måling plukket likevel opp et tilfelle av uregelmessig hjerterytme. Heldigvis dreier ikke dette seg om en livstruende tilstand. Det er tvert imot ganske vanlig, men det var likevel behov for umiddelbar behandling for å regulere hjerterytmen, forklarer laglege Max Testa i en pressemelding.

Har trent hardt i hele vinter

I stedet for å gi seg i kast med Tour Down Under som åpner med en 150 kilometer lang rundtur i Tanunda natt til tirsdag (norsk tid), reiser Bevin i stedet hjem til familien på New Zealand.

– Det er skuffende å gå glipp av rittet etter å forberedt meg til det gjennom hele høsten og fram til nå. Jeg så virkelig fram til å komme tilbake og gjøre et forsøk på å gjenta suksessen jeg opplevde her sist. Dette dreier seg definitivt om å «være føre var», men timingen gjorde det umulig for meg å konkurrere her i Adelaide, sier Bevin selv.

– Jeg føler meg helt fin nå. Det dreier seg nå om å hvile og komme seg helt til hektene igjen, slik at man er sikre på at det ikke kommer til å skje igjen. Jeg har en solid treningsbolk i beina allerede, så jeg er trygg på at jeg likevel kan være i bra slag selv om sesongstarten min nå blir utsatt med én måned, legger han til.

Det blir Guillaume Van Keirsbulck som nå erstatter Bevin under Tour Down Under. På laget har han også med seg Josef Černý, Simon Geschke, Joey Rosskopf, Szymon Sajnok, Guillaume, Francisco Ventoso og Łukasz Wiśniowski.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse