Prøv Procycling Pluss idag

TUNGE TIDER: Årets sesong kan bli den siste for CCC som sykkelsponsor. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Sykkelsponsor kan bli tvunget til å trekke seg ut

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 27.04.20 10:24

Del på    

Store tap for CCC-gruppen.

(procycling.no): Stillstand i verdenssamfunnet kunne ikke ha kommet på et dårligere tidspunkt for den polske skoprodusenten CCC.

Ifølge bankier.pl tapte CCC-gruppen hele 340 millioner polske zloty (rundt 850 millioner norske kroner) i løpet av årets første kvartal. I tillegg til kollaps på aksjemarkedet og mørke utsikter videre utover 2020, gir det svært dårlige odds blant annet for sykkelsponsoratene. Engasjementet i herrelaget CCC Team og kvinnelag CCC-Liv blir naturlig nok vurdert fortløpende som et ledd i kostnadsbesparende tiltakt.

Greg Van Avermaet & Co. har allerede måtte tåle permittering av støtteapparatet, samt et lønnskutt som skal være pålydende hele 80 prosent av årslønna. Den polske skogiganten skal ha en avtale som utløper ut 2021, men ifølge amerikanske Velo News har eieren i første omgang fokus rettet mot å overleve inneværende år.

Tidlig ute med konstadstiltak

Alt den 3. april besluttet laget seg for å innstille all sportslig aktivitet på ubestemt tid.

– Vi kjemper nå for virksomheten vår. Det hadde vært umoralsk om vi reduserte våre egne ansatte uten å inkludere syklistene, uttalte CCC-eier Dariusz Milek til det polske nettstedet Rowery.

Samtidig advarte han om at både dame- og herresatsingen kunne bli «redusert eller lagt ned».

Velo News skriver at sponsoratene trolig vil opphøre ved årsskiftet, men hos CCC-Liv bekreftes det at alle sponsorforpliktelser har blitt etterfulgt fram til nå.

– Vi har vår egen sponsoravtale med CCC. Fram til nå har alle sponsorer oppfylt forpliktelsene sine. Vi snakker med CCC og de andre sponsorene for å se hvordan vi best løser utfordringene som dukker opp, uttaler en talsperson for CCC-Liv til nettstedet wielerflits.nl.

Har vært lojal mot satsinga

Marianne Vos og Ashleigh Moolman Pasio er frontfigurer for CCC-Liv-laget. Vos har vært lojal til satsinga som opprinnelig het DSB-Ballast Nedam siden hun skrev under en femårsavtale som 19-åring i 2006. På veien til det vi i dag kjenner som CCC-Liv Team, har satsing også hett Nederland Bloeit, Rabobank-Liv Giant og WaowDeals Pro Cycling.

På herresiden er Matteo Trentin og Greg Van Avermaet de to største stjernene. Van Avermaet meldte overgang fra BMC Racing etter at satsinga havarerte etter 2018-sesongen og det i løpet av sommeren lyktes generalmanager Jim Ochowicz å få den polske skoprodusenten til å hoppe på som tittelsponsor.

Tagget med: , ,

Les også disse