Prøv Procycling Pluss idag

INGEN BRUDD: Patrick Bevin slapp fra velten i Tour Down Under uten brudd, men var kraftig forslått. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Bevin kjemper videre etter velt

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 19.01.19 12:24

Del på    

Rittlederen håper å starte den siste etappen av Tour Down Under.

(procycling.no): Med ti kilometer igjen av femte etappe av Tour Down Under gikk en stor velt midt i feltet. En av de første rytterne som dundret i den australske asfalten var Patrick Bevin, ikledd rittets oker-fargede ledertrøye.

Rittlederen var tydelig kvestet, men haltet seg opp på beina med assistanse fra en lagkamerat i CCC. Han fikk kontakt med feltet igjen, og karret seg til mål som 43. mann over streken. Ledelsen ned til Daryl Impey (Mitchelton-Scott) er dermed fremdeles syv sekunder.

Etter målpassering ble newzealenderen straks fraktet til rittets ambulanse, og fraktet til nærmeste sykehus for røntgenundersøkelser. De viste at Bevin slapp unna velten uten beinbrudd. Men 27-åringen fikk kraftig forslåtte ribbein og hofte, samt en haug med sår og blåmerker.

– Det var en så nervøs etappe, og posisjonskamp gjennom hele dagen. Alt som skulle til var at to hjul kom borti hverandre, og jeg veltet. Jeg er ganske forslått nå, men jeg håper virkelig at jeg klarer å stille til start i morgen. Heldigvis er ingenting brukket, så vi får se hvordan jeg er i morgen, sier Bevin i en pressemelding fra CCC.

Undersøkelsen viste ingen tegn til hodeskader, men CCC vil gjøre tester for hoderystelse søndag morgen før start. Passerer Bevin dem vil han få klarsignal fra det medisinske apparatet i laget til å starte etappen.

Rittet avgjøres søndag

Den etter hvert tradisjonelle etappen med målgang på Willunga Hill utgjør avslutningen av Tour Down Under 2019.

Med sine 3,6 kilometer, og med en stigningsgrad på 7,1 prosent, er det bakken omlag fem mil sør for Adelaide som avgjør rittet.

Hele fem ganger på rad har Richie Porte (Trek-Segafredo) vunnet etappen til Willunga Hill. Australieren må finne seg i å være favoritt, men vil få sterk motstand fra ryttere som Michael Woods (EF Education), George Bennett (LottoNL-Jumbo) og Wout Poels (Team Sky).

En kvestet kropp gjør det ikke lettere for Bevin å forsvare ledelsen på 26 sekunder ned til de klatresterke. Daryl Impey har taklet bakken godt tidligere, og var bare åtte sekunder bak Porte ved målstreken i 2018. Det var nok til å vinne rittet sammenlagt.

Før siste dag er sørafrikaneren syv sekunder bak Bevin.

Hør Tour Down Under-analysen til vår podkast Musette her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse