LAGET TIL WORLDTOUREN: Odd Christian Eiking har kontrakt med Circus-Wanty Gobert ut 2021 og blir muligens å se på WorldTour-nivå nest år. Foto: Robert Cianflone/Getty Images

Circus-Wanty Gobert tar over lisensen til CCC

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 29.09.20 18:08

Del på    

Det belgiske Pro-laget tar steget opp til WorldTour-nivå i 2021.

(procycling.no): Med stadig usikkerhet rundt mange lag i sykkelsporten er det fremdeles noen som evner å ta steget opp under covid-19-pandemien.

Fremtiden til CCC-laget, drevet av Continuum Sports, har vært usikker i langt tid og flere av lagets ryttere har for lenge siden funnet sin nye arbeidsgiver i 2021.

Tirsdag offentliggjorde Want You Cycling, som står bak Pro-laget Circus-Wanty Gobert-Tormans, at de vil ta over Continuum Sports og dermed også WorldTour-lisensen til CCC til 2021-sesongen.

– Med grunnleggerne av Want You Cycling, Benoit Soenen, Christophe Wanty, Ronald Gobert og David Sauvage, har vi bygget prosjektet steg for steg med ambisjonen om å en dag gå til WorldTouren. Øyeblikket måtte være det rette, strukturen måtte være klar og våre partnere måtte være lystne til å følge oss. Derfor er vi veldig stolte over at vi i dag tar over prosjektet fra Jim Ochowicz og Gavin Chilcott og fortsetter tradisjonen til Continuum Sports i WorldTouren, sier sjefen i Want You Cycling, Jean-François Bourlart, i en pressemelding.

Dagens Circus-Wanty Gobert startet på kontinentalnivå som Willems Verandas i 2009 og gikk opp til sportens andre nivå til 2011-sesongen. Der har de vært helt fram til i dag.

Basen i laget har alltid bestått av belgiske syklister, men også med flere internasjonale tilskudd. Siden 2018 har Odd Christian Eiking syklet i laget. Eiking har kontrakt med laget også i 2021 og er dermed plutselig aktuell for en retur til WorldTour-nivå.

Om det faktum at laget tar et steg opp betyr at han selv blir med på lasset er det dog for tidlig å bekrefte for Eiking selv.

– Jeg har kontrakt. Det er alt jeg vet, konstaterer Eiking overfor procycling.no.

Flere av de store profilene i CCC, som Greg Van Avermaet (AG2R) og Matteo Trentin (UAE), har allerede signert for nye lag til 2021-sesongen.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse