LANG FARTSTID: Greg Van Avermaet signerte for BMC i 2011. Siden har han syklet for laget til Jim Ochowicz. Foto: Tim de Waele/Corbis via Getty Images

Ochowicz bekrefter sponsorjakt

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.06.20 17:18

Del på    

CCC trekker seg etter 2020-sesongen.

(procycling.no): Jim Ochowicz bekrefter i en pressemelding at Continuum Sports er på jakt etter en ny hovedsponsor for WorldTour-laget etter at CCC har bestemt seg for å avslutte sitt sponsorat etter 2020-sesongen.

Den polske skoprodusenten startet som hovedsponsor i 2019 med det som i utgangspunktet var en avtale på tre år. Men grunnet covid-19-pandemien har skosalget falt og selskapet har måttet kutte kostnader drastisk.

Det rammer dermed laget til Ochowicz. Fremtiden til kvinnelaget CCC-Liv er i utgangspunktet ikke rammet av at herrelaget mister sin sponsor. Det er to separate lag med forskjellige kontrakter med CCC.

Både ryttere og støtteapparat har allerede tatt lønnskutt for å holde sykkellaget flytende gjennom covid-19-pandemien.

– Når vi ser fram mot 2021-sesongen så vil ikke CCC lenger være navnesponsor, så vi er nå aktivt på jakt etter en ny navnesponsor. Vi befinner oss i spesielle tider, men vi er trygge på at det finnes selskaper som vil investere i sykkelsporten, spesielt gitt den globalt økte populariteten til sykling de siste månedene, sier Ochowicz i pressemdlingen.

– Under eierskapet og lisensen til Continuum Sports har vi grodd fra et å være et amerikansk kontinentallag i 2007 til å bli et av de største WorldTour-lagene i feltet. Vår hensikt er å fortsette under en ny sponsor, konstaterer den amerikanske lagsjefen.

Sykkelprodusenten Giant skal være aktuelle til å ta steget opp fra kun å være sykkelleverandør for laget til å bli delsponsor dersom lagledelsen finner enda en bidragsyter.

Jim Ochowicz har lang fartstid som lagsjef i sykkelsporten. I 1981 var han avgjørende for starten av det suksefulle 7-Eleven-laget. I 2007 kom det nye BMC-prosjektet på banen som ble gjenfødt i CCC-laget til 2019-sesongen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse