VANT IGJEN: Matteo Trentin tok sin andre seier i Paris-Tours. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Trentin tok sin fjerde etappeseier i Madrid

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 10.09.17 20:28

Del på    

Avsluttet Vuelta a España med etappeseier, men mistet poengtrøyen med minst mulig margin.

(procycling.no): I kjent stil gikk den siste etappen i Vuelta a España i en drøyt fem kilometer lang runde i Madrid sentrum etter en transportetappe med champagne-skåling og kos.

Den helt flate sisteetappen endte med en spurt, hvor de få, gjenlevende spurterne skulle gjøre opp om seieren.

Matteo Trentin har vist seg som den  beste spurteren i årets felt, og nok en gang var det italieneren som var den raskeste.

Quick-Step-rytteren var overlegen i spurten, og vant foran FDJs Lorrenzo Manzin. Danske Søren Kragh Andersen ble nummer tre. Daniel Hoelgaard prøvde seg i spurten og etter å ha bli guidet fremover i feltet av svenske Tobias Ludvigsson, endte han på tiendeplass.

– Hele laget jobbet veldig bra hele dagen,  det kunne man se på TV. Jeg fullførte bare jobben gutta gjorde for meg inne på rundene. Jeg er veldig fornøyd. Jeg har vunnet to massespurter og to hardere etapper, så jeg må si meg fornøyd med rittet, sa Trentin i seiersintervjuet etter rittet.

Poengdrama: – En vits at jeg ikke har trøyen

Chris Froome hadde poengtrøyen før dagens etappe, men trøyen var innenfor rekkevidde for Trentin. Italieneren måtte ta poeng på den innlagte spurten, samtidig som han måtte vinne etappen. Froome på sin side måtte bli dårligst nummer 12 i spurten, og mannen i ledertrøyen blandet seg inn i avslutningen.

Like bak Daniel Hoelgaard spurtet Froome inn til 11.plass. Dermed beholdt han trøyen med to fattige poeng.

Dermed vinner Froome både den røde ledertrøyen, poengtrøyen og kombinasjonstrøyen.

– Froome kom og sa til meg at han ville forsvare trøyen, og han klarte det. Det er litt synd at jeg ikke tok den. At jeg har fire etappeseire og ikke trøyen, det er en vits, forteller Trentin.

Contadors farvel

Alberto Contador sa i dag farvel til proffsirkuset etter mange år som syklist på det aller høyeste nivået. Gårsdagens etappevinner fikk æren av å sykle alene inn til Madrid først for å motta folkets hyllest.

Contador trillet inn til 26.plass på etappen, men havnet bak en splitt. Med syv sekunder tapt til Wilco Keldermann, mistet spanjolen fjerdeplassen sin til Sunweb-rytteren.

Sannsynligvis betyr ikke det allverden for 34-åringen, som etter målgang tok en æresrunde for å motta enda mer hyllest.