NÅDDE IKKE OPP: Edvald Boasson Hagen ble slått av to 20-åringer på NM-tempoen i Kongsvinger. Foto: Tim de Waele/Getty Images

– Gøy å se at det er noen som kommer bakfra

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 27.06.19 19:50

Del på    

Edvald Boasson Hagen ble tuktet av unggutta i kampen om NM-gullet.

KONGSVINGER (procycling.no): Edvald Boasson Hagen har dominert den norske temposcenen i mer enn et tiår. Det første seniorgullet på tempo tok 31-åringen så tidlig som i 2007. Da var han bare 19 år gammel. En tolv år eldre rudsbygding måtte se seg selv slått av to 20-åringer i Kongsvinger på årets tempo.

Andreas Leknessund stanset seiersrekken til Boasson Hagen, mens Iver Johan Knotten stakk av med sølvet. Det ble bronse på NM-kongen.

– Jeg blir klart slått av to talenter. Det er tydelig det. Men jeg skal ikke legge skjul på at jeg er litt skuffet over å ikke vinne selv. Samtidig er det gøy å se at det er noen som kommer bakfra. Det var svært nært i fjor og i år ble jeg slått. Det er bare å innse det at de var sterkere, sier en rimelig munter Boasson Hagen i intervju med procycling.no etter podieseremonien i Kongsvinger.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Allerede fra første mellomtid, etter ti av 50 kilometer, var det tydelig at Boasson Hagen ville få konkurranse. Dimension Data-rytteren var seks sekunder bak Knotten, men hele 14 foran Leknessund. Dog avsluttet tromsøværingen forrykende. Det klarte ikke rudsbygdingen som var regjerende mester.

– Jeg hadde ikke så mange positive sekunderinger for så vidt, så jeg måtte bare prøve å kjøre så fort som mulig. Men jeg klarte ikke å kjøre fortere. Det er en løype der du må være veldig aerodynamisk og sitte i en bra tempostilling. Jeg er nok ikke den mest aerodynamiske når det går så rett fram og er såpass åpent som det er her. Men det er ingen unnskyldning. De var sterkere enn meg så det er absolutt imponerende.

Håper på revansje på søndag

Mens Andreas Leknessund tok sitt aller første seniorgull så er det Boasson Hagen som har sanket klart flest de siste årene. Ti tempogull og tre fellesstartgull har det blitt. På søndag håper han at gullstatistikken øker fra 13 til 14.

Løypa i Ringerike kjenner han godt fra før.

– Jeg skal opp og se på den. Men jeg har jo vært gjennom mye av løypene uansett. Jeg håper det blir en bedre dag da. Jeg skal ikke klage i dag. Det var bare det at noen var sterkere enn meg. Det er jo greit det. Men jeg ser fram til søndag. Det er alltid vanskelig med fellesstarten i NM. Men det blir spennende.

Et kobbel av proffer skal han kjempe mot. Men kontinentallagene stiller med mange mann på start. Uno-X har 16 mann på startlisten og Joker Fuel of Norway har tolv ryttere.

– Det blir vanskelig å hamle opp med dem, svarer Boasson Hagen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse