TESTET VM-LØYPA: Alberto Bettiol, nylig vinner av Flandern rundt, prøvde ut VM-løypa i Yorkshire mandag. FOTO Tim de Waele/Getty Images

– Yorkshire-VM har tøffere løype enn Bergen

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 23.04.19 09:41

Del på    

Det italienske landslaget spår et hardt VM i England.

(procycling.no): Mandag var flere representanter fra det italienske landslaget på plass i Yorkshire. Der rekognoserte de VM-løypene hvor det skal kjempes om edelt metall når verdenseliten inntar England i september.

En av de utsendte var Alberto Bettiol. Den nylige Flandern rundt-vinneren oppdaget en løype han mente var tøffere enn den i Bergen for to år siden.

– Det blir et tøft og krevende VM med en løype som kan minne om en flamsk klassiker. Man må spare så mye krefter som mulig, være på vakt og prøve å være nære fronten, sier Bettiol ifølge cicloweb.it.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Rittet er også langt og jeg vil si at det er enda tøffere enn VM i Bergen i 2017. Det er veldig krevende, sier italieneren om den 285 kilometer lange løypen mellom Leeds og Harrogate.

Årets lengste ritt

VM i Bergen endte i en spurt fra en gruppe på 30 ryttere, vunnet av Peter Sagan foran Alexander Kristoff og Michael Matthews.

Matteo Trentin endte som nummer fire, og etter å ha testet den 14 kilometer lange runden som herrene skal forsere sju ganger, mener han at det ligger et veldig interessant mesterskap i vente i Yorkshire. Midtveis i runden skal rytterne opp bakken på Cornwall Road.

– Denne avgjørende stigningen kan utgjøre en stor forskjell. Man må vite hvordan man henter seg inn og hele tiden spare krefter. Jeg liker løypen veldig godt, både med tanke på distanse og profilen. Det vil bli et veldig interessant VM, sier Trentin.

I tillegg til Bettiol og Trentin, var Elia Viviani og Sonny Colbrelli også der for å beskue mesterskapsveiene.

– Den siste stigningen kommer sju kilometer fra mål, og med tanke på antall kilometer man har gjort tilmed før de sju rundene starter, så blir dette et veldig hardt VM. Det er hele tiden opp og ned, og få muligheter til å hente inn pusten, sier Viviani.

– Etter Milano-Sanremo blir dette det lengste rittet i år, det er noe man må ta hensyn til. Dette er på mange måter en klassiker-rute.

Ikke for spurtere

Colbrelli tror kampen om medaljene på herrenes fellesstart fort kan avgjøres i en spurt fra et redusert felt.

– Dette er ikke en løype for rene spurtere. Det kan være bare ti eller femten ryttere som komme inn til mål sammen, da det ser ut til å bli veldig selektivt, sier Bahrain-Merida-rytteren.

Den italienske landslagssjefen, Davide Cassani, ble overrasket over hvor tøff løypen faktisk var.

– Runden har to stigninger, en av hvilket er veldig tøff, og avslutningen er slakt oppover. Dette er ikke noe for de rene spurterne, men for ryttere som vet hvordan man sparer krefter.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , , ,

Les også disse