Foto: Baixauli Studio

Balsamo spurtslo Vos i gullduellen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 25.09.21 16:39

Del på    

Den nederlandske VM-rekka ble stanset av 23-åringen.

(procycling.no): Elisa Balsamo leverte en gnistrende spurt på de siste meterne av kvinnenes landeveisritt i VM i Leuven og slo Marianne Vos i kampen om gullet.

Bronsemedaljen gikk til Kasia Niweiadoma fra Polen. Ingen nordmenn hang med i gullkampen.

Noen virkelige angrep kom aldri i rittets første 120 kilometer. En utskillelse skjedde i stigningene, men et relativt stort felt kom sammen inn til Leuven for to lokale runder med tre mil igjen.

Aude Biannic fra Frankrike støtet like før den første runden startet, men hun fikk ikke mange sekundene. Biannic ble kjørt inn gjennom flere angrep fra feltet før Mavi Garcia slapp løs.

Spanjolen fikk nesten 30 sekunder mens feltet roet seg.

I en av de siste bakkene på nest siste runde dunket Kasia Niewiadoma til med solid kraft. Polakkens akselerasjon halverte avstanden til Garcia og sørget for ytterligere en utskilling.

Garcia hadde fremdeles en luke ut på siste runde, men den var ikke større enn 11 sekunder. Med ti kilometer igjen ble hun kjørt inn.

Niewiadoma prøvde igjen i nest siste stigning, men nok en gang samlet det seg blant favorittene. Inn mot siste bakke, St. Antoniusberg, kom et par angrep til uten effekt. Gruppa forble samlet helt til siste bakke.

Niewiadoma klinket til enda en gang, men heller ikke denne bakken var lang nok til at polakken slapp løs. VM-rittet endte i spurt fra redusert felt.

Italia tok kontroll på siste kilometer og trakk opp for Balsamo. I spurten sto gullet mellom italieneren og Marianne Vos som fulgte på hjul.

Balsamo startet spurten med 150 meter igjen og da rakk aldri Vos å gjøre noe med 23-åringen. Toppfarten til Balsamo var nok til å sikre hennes aller største seier.

Ysland eneste norske i finalen

Opp Smeysberg, som var den siste tunge bakken i Flandern-runden, sprakk det norske håpet Susanne Andersen.

Stavanger-syklisten havnet bak splitten over toppen og kom seg aldri tilbake i seierskampen.

Den yngste i det norske laget, Anne Dorthe Ysland, klarte seg bedre og fulgte med i første gruppe inn mot Leuven.

Med 25 kilometer igjen begynte det dog å bli tungt for 19-åringen. Ysland jobbet seg opp til feltet igjen gjennom runden, men nest siste klatring opp St. Antoniusberg ble hun distansert for godt.

Ysland kjempet seg til mål på 47. plass, 6:23 bak Balsamo.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse