Foto: Luis Angel Gomez/PHOTOGOMEZSPORT2021

Strand Hagenes ble verdensmester

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 24.09.21 16:03

Del på    

18-åringen syklet fra alt og alle i junior-VM i Belgia.

(procycling.no): Han var storfavoritt til VM-rittet i Belgia. Og Per Strand Hagenes leverte så til de grader på den siste runden.

I Leuven ble 18-åringen juniorverdensmester etter å ha avgjort på overlegent vis i den siste tøffe bakken.

– Jeg visste det var mulig da jeg så løypa i går fordi jeg er ganske god i de korte klatringene. Jeg har gjort det bra i slike løyper tidligere i år. Jeg visste det var mulig og å få det til er helt utrolig, sier Strand Hagenes i seiersintervjuet vist på TV 2.

– Jeg måtte kjøre meg opp til bruddet og måtte bruke en del krefter på det. Det var tre franskmenn der, men jeg visste at i den siste bakken måtte jeg være først og gå til med alt. Han var på hjulet mitt, men jeg så jeg klarte å få en luke. Så da kjørte jeg bare på videre, fortsetter den ferske verdensmesteren.

Romain Grégoire, som var nærmest å følge Strand Hagenes i siste bakke, tok sølvet mens Madis Mihkels vant spurten om bronsen for Estland.

Norge kontrollerte i starten

Det norske laget la ned mye arbeid gjennom de første 80 kilometerne av juniorenes VM-ritt i Leuven. Et lite brudd fikk aldri en veldig stor luke samtidig som det stadig var akselerasjoner og angrep fra feltet.

Men det var først med 35 kilometer igjen at det åpnet seg skikkelig blant favorittene. En gruppe var i ferd med å snike seg av gårde, men Per Strand Hagenes ante faren og tråkket seg raskt opp.

Ni ryttere hadde en liten ledelse på restene av et redusert felt ut på den nest siste runden, men det tok ikke mange kilometer før det samlet seg igjen.

Runden forble offensiv og en franskmann og en brite kom seg opp til bruddet som vokste til fem, men ut på siste runde var hovedfeltet bare ti sekunder bak.

Strand Hagenes avgjør

Ola Sylling og Per Strand Hagenes var de to nordmennene som fremdeles satt i feltet med 15 kilometer igjen. Sylling jobbet og jobbet for sin lagkompis.

Like før de siste ti kilometerne kom angrepet fra Per Strand Hagenes. Nordmannen dro med seg en gruppe opp til fronten.

Frankrike satt godt i det med tre mann, mens også Danmark, Italia, Tyskland og Storbritannia hadde en rytter hver sammen med Strand Hagenes.

I neste stigning, med seks kilometer til mål, den norske 18-åringen til med full kraft. En velt gikk i gruppa noen plasser bak. Ingen av dem som kom seg forbi velten klarte å følge Strand Hagenes.

De siste fem kilometerne kjørte nordmannen alene inn til verdensmestertittelen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse