Prøv Procycling Pluss idag

TRIUMF: Sesongens første seier for Simon Yates kom i Paris-Nice. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Yates starter oppladningen til Tour de France

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 25.04.17 19:36

Del på    

Orica-Scott håper briten kan henge med i sammendraget i Romandiet rundt.

(procycling.no): Slagplanen til Orica-Scott for 2017 var at Esteban Chaves skulle bli sammenlagthåpet i Tour de France, mens brødrene Adam og Simon Yates tok turen til Giro d’Italia.

Den colombianske klatrespesialisten til det australske laget sliter fremdeles med kneproblemer, og dermed har Simon Yates fått en endring i sitt rittprogram. Nå har Giro blitt byttet ut med Tour for 24-åringen. Slik skal Orica-Scott ha enda et alternativ til sammendraget i Le Tour, skulle kneet til Chaves svikte.

Endringen i Yates sitt rittprogram sendte ham rett til Liège-Bastogne-Liège, og deretter til Romandiet rundt som startet tirsdag. Slikt må til for å gjøre både kropp og hodet hos Yates klart for La Grande Boucle.

– Det er ikke lett. Vi har hatt noen samtaler, og det har vært litt fram og tilbake. Alt ble vurdert før avgjørelsen ble tatt, sier sportdirektør Neil Stephens til cyclingnews.

Australieren fra Orica-Scott understreker at de ikke har tvunget den unge briten til å velge bort Giro d’Italia.

– Dette er ikke noe vi har pålagt Simon. Vi foreslo det for han, og har snakket om det, og så ble vi enige. Dette er en avgjørelse vi har tatt sammen, forteller Stephens.

Etter at Yates slet seg til mål i La Doyenne, har det australske WorldTour-laget større forhåpninger til unggutten i Romandiet rundt.

– Han gjorde det godt i Baskerland rundt, men ikke så bra i Liège-Bastogne-Liège. Men nå begynner forberedelsene mot Tour de France. Forhåpentligvis henger han med i sammendraget her.

Og den klatredyktige Yates åpnet solid på tirsdagens tempo i Sveits. 18 sekunder bak Felline endte han, og var dermed elleve sekunder foran en rytter som Chris Froome.

Årets Tour de France blir Yates sin tredje opptreden i treukersrittet. Han syklet der både i 2014 og 2015, mens fokuset lå på Vuelta a España i 2016. Der slo han til med sjetteplass, mens lagkompis Chaves tok tredjeplassen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse