BLIR VINTERDRETTSUTØVER: Bradley Wiggins skal delta i et britisk reality-konsept. Foto: Alex Whitehead / SWpix.com / Tim De Waele.

Wiggins inntar vinteridrettsprogram

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 3.01.17 16:55

Del på    

– Ski er en stor lidenskap for meg.

(procycling.no): For en snau uke siden kunngjorde Bradley Wiggins at sykkelkarrieren var over. I dag presenterte Channel 4 Bradley Wiggins som den 14. og siste deltakeren i TV-programmet The Jump.

The Jump er et reality-konsept der ulike kjendiser konkurrerer mot hverandre i ulike vinteridretter. Wiggins skal dermed få prøve seg i ukjent farvann, med alpint, skihopp og skøyter som noen av øvelsene.

Wiggins får også brynet seg på tidligere olympiske mestere og andre britiske idrettsstjerner, blant andre Liverpool-helten Robbie Fowler.

– Ski er en stor lidenskap for meg, det var en blanding av det og de andre navnene dette året som fikk meg til å ville bli med. Jeg ser på dette som en idrettskonkurranse og jeg vil vinne. Bare ikke kall meg en kjendis, sier 36-åringen til The Guardian.

Tidligere, til samme avis, har Wiggins meldt sin avsky mot reality-programmer, og forklart at han ikke ønsker å bli en «meningsløs kjendis som er her, der og overalt». Men nå blir han altså deltaker i en populær reality-serie.

En høst preget av mistanker
Etter en lang og innholdsrik karriere, har det denne høsten stormet rundt den frittalende briten. I Fancy Bears-lekkasjene i etterkant av Rio-lekene, kom det frem at Wiggins hadde fått medisinsk fritak for å bruke det forbudte stoffet triamcinolone acetonide mot allergi foran tre Grand Tours, blant annet 2012-utgaven av Tour de France, som han vant.

I tillegg har det stormet rundt en medisinsk pakke som Wiggins mottok etter Criterium du Dauphine i 2011. Sky-sjef Dave Brailsford prøvde til det lengste å skjule innholdet i pakken, før han under en høring i det britiske parlamentet rett før jul avslørte at det var det lovlige stoffet fluimucil som ble fraktet fra England til La Toussuire.

PS: De tretten andre deltakerne i The Jump er Gareth Thomas, Jason Robinson, Robbie Fowler, Spencer Matthews, Mark Dolan, Louis Smith, Jade Jones, Kadeena Cox, Vogue Williams, Lydia Bright, Josie Gibson, Emma Parker-Bowles og Caprice Bourret.

 

 

Tagget med:

Les også disse