Foto: Mario Stiehl/Uno-X Pro Cycling Team

Wærenskjold to sekunder fra VM-medalje

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 20.09.21 13:10

Del på    

21-åringen så medaljen glippe bak suveren danske.

(procycling.no): Johan Price-Pejtersen suste over målstreken i Brugge og ble U23-verdensmester på tempo med tiden 34:29.

Det tok ikke lang tid før følelsene tok overhånd for den 22 år gamle Frederiksberg-syklisten.

Lørdag kveld kom nyheten om at den populære danske sykkelprofilen Chris Anker Sørensen hadde mistet livet etter å ha blitt påkjørt av en bilist mens han var ute på sykkeltur i Belgia.

To dager senere var det ingen tvil om hvem som var i tankene til supertalentet Price-Pejtersen i det han sikret gullet. «For Chris, for Chris» ropte unggutten til kamera noen meter etter målstreken.

– Jeg kjørte litt kontrollert med negative splits og hadde fordelen ved å starte sist og kunne se hvordan jeg lå an. På første mellomtid fikk jeg høre at jeg ikke var langt bak, så jeg økte tempoet til andre passering og ga alt derfra og holdt helt til mål, sier Price-Pejtersen i seiersintervjuet vist på TV 2.

Han sank sammen på den belgiske asfalten like etter målstreken og begynte å hulke i det gullet var sikret. Bak det tårevåte danske VM-gullet var det en uhyre jevn kamp om medaljene.

Det endte med Søren Wærenskjold akkurat utenfor podiet. Mandalitten ble slått av Lucas Plapp (Australia) og Florian Vermeersch (Belgia) med knapp margin fra siste passering og inn.

Lucas Plapp tok sølvet 10 sekunder og 24 hundredeler bak Price-Pejtersen. Vermeersch tok bronsen 11 sekunder og 39 hundredeler bak gullet.

Wærenskjold var dermed kun 2 sekunder og 3 hundredeler bak bronsen og drøyt 3 sekunder bak sølvet.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse