MISTET LIVET: Chris Anker Sørensen mistet livet etter at han ble påkjørt på en sykkeltur i Belgia. Her avbildet i 2011. Foto: DancingOnThePedals.net (https://flic.kr/p/bwwYxZ)

Chris Anker Sørensen er død

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 19.09.21 10:16

Del på    

37-åringen påkjørt av bilist i Belgia.

(procycling.no): Lørdag kveld ble sykkelsporten truffet av en tragedie. Den tidligere danske toppsyklisten Chris Anker Sørensen mistet livet etter å ha blitt påkjørt av en bilist.

Det meldte dansk TV 2 lørdag kveld.

– Det er med stor sorg, jeg har mottatt nyheten om at at vår gode kollega Chris Anker Sørensen er død, sier sportssjef i dansk TV 2 Frederik Lauesen.

– Chris Anker Sørensen var i Belgia for sykkel-VM. I dag, lørdag, var han ute og syklet og ble påkjørt av en bil, og han døde senere av skadene. Våre tanker og dype medfølelse går til familien til Chris Anker Sørensen, fortsetter Lauesen.

Sørensen skulle kommentere sykkel-VM for dansk TV 2. Sørensen ble bare 37 år gammel.

Østjylland-syklisten fikk sin første proffkontrakt i 2007 for danske CSC Pro Team. Allerede da viste han at Grand Tours-sykling var noe han mestret. I debuten i Vuelta a España ble han nummer 19.

I 2012 tok han karrierens beste Grand Tour-resultat med 14. plass sammenlagt i Tour de France. Den største seieren kom dog i Giro d’Italia 2010 på den åttende etappen. På en brutal fjelletappe til Terminillo klatret Sørensen fra alt og alle i bruddet og vant i ensom majestet.

Etter åtte år i CSC-laget, som etter hvert ble Tinkoff, gikk veien videre med ett år i Fortuneo-Vital Concept (i dag Arkéa Samsic).

Chris Anker Sørensen fortsatte så med ytterligere to år som kontinentalrytter for Riwal-laget. Hans siste ritt som toppsyklist var Gylne Gutuer i 2018.

Med karrieren bak seg begynte den populære syklisten som kommentator i dansk TV 2.

TV-kanalen melder at de nå tilbyr krisehjelp til alle sine medarbeidere i Belgia og at alle medarbeidere selv bestemmer om de vil bli værende i Belgia for VM eller om de vil reise hjem.

Tagget med: , , ,

Les også disse