ASTMAANFALL: Alexis Vuillermoz slet med astma opp Mortirolo, og falt til slutt av sykkelen. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Vuillermoz havnet i ravine etter kraftig astmaanfall

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 28.05.19 20:57

Del på    

Utslitte og forfrosne ryttere kjempet seg opp og ned Mortirolo.

(procycling.no): Mange slet stort opp den brutale Mortirolo-stigningen på 16. etappe av Giro d’Italia.

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) var blant dem, og sloveneren tapte nesten halvannet minutt i sammendraget.

Men trolig var det få som hadde det tyngre enn Alexis Vuillermoz. AG2R La Mondiale-rytteren slet voldsomt med astma opp stigningen, og fikk til slutt et skikkelig anfall.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Resultatet ble at han falt ned i en ravine, mens han var på vei opp stigningen. Det forteller franskmannen selv på Twitter.

– Jeg vil sende en stor takk til alle mine venner i AG2R La Mondiale, men også til Giro d’Italia-organisasjonen som holdt meg trygg etter et voldsomt astmaanfall på Mortirolo. Det gjorde at jeg havnet i en ravine, på veien opp, beretter Vuillermoz om den dramatiske hendelsen.

30-åringen klarte etter hvert å fullføre den brutale etappen for egen maskin. Franskmanne krysset målstreken i en grupetto som kom i mål en drøy halvtime etter etappevinner Giulio Ciccone (Trek-Segafredo).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KALDT OG VÅTT: Lucas Hamilton biter tenna sammen og tauer på Roglic og Yates opp Mortirolo. Han var blant rytterne som kom seg over relativt greit. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Frosne ryttere klatret opp bakken

I kaldt vær, med mye regn, var det mange ryttere som bar preg av elementene inn mot målstreken. Selv etappevinneren Ciccone skalv tydelig på den siste mila.

– I dag, nederst etter utforkjøringen av Mortirolo, så ga de oss varm te. Vi var så kalde at vi helte det over beina våre, skriver Groupama-FDJ-opptrekker Jacopo Guarnieri på Twitter.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Den høyreiste Conor Dunne kommer med en liknende beskrivelse av den 16. etappen.

– Så utrolig kaldt ned den utforkjøringen. Jeg helte varm te over hele meg for å prøve å få varmen igjen på det siste strekket inn mot mål. Vi har fortsatt ikke kommet fram til hotellet vårt. Vi står fast i trafikken på vei ned fjellet. En gal dag i Il Giro, lyder reisebrevet fra den sympatiske iren til Israel Cycling Academy.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse