Prøv Procycling Pluss idag

SIKRET SAMMENLAGTSEIEREN: Marianne Vos kjørte formidabelt på den siste etappen av Ladies Tour of Norway og vant sin tredje etappe på rad. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Vos overlegen i Halden

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 19.08.18 15:15

Del på    

Sikret sammenlagtseieren med sin tredje etappeseier på rad.

(procycling.no): Konkurrentene gjorde alt de kunne for å sette Marianne Vos ut av spill på den lokale runden i Halden, på den avsluttende etappen av Ladies Tour of Norway.

Nederlenderen stod imidlertid imot angrepene på strålende vis og sørget for at feltet var samlet inn på de siste to kilometerne. Herfra klarte 31-åringen å omstille seg og posisjonerte seg perfekt til spurten, som hun kunne åpne med 200 meter til mål.

Amerikanske Coryn Rivera prøvde å gå rundt henne, men klarte aldri å akselere forbi. Dermed tok Vos sin tredje etappeseier på rad og sikret samtidig sammenlagtsieren i rittet, på overlegent vis – for andre år på rad.

– Det var så hardt. Det var konstante angrep, åpenbart. Elvin var alene foran og lagkameratene mine prøvde å holde avstanden akseptabel. Lucina Brandt, Annemiek Van Vleuten og Floortje Mackaij gikk en etter en, og jeg prøvde å følge alle. Det tok mye energi. Inn på de to siste kilometerne var jeg sikker på at sammenlagtseieren var min, så fokuserte jeg på etappeseieren. Jeg hadde et bra hjul og kom ut av den siste svingen i andre posisjon. Da var det bare å gi alt mot målstreken, fortalte Vos i seiersintervjuet med TV 2.

– Dette må være den perfekt seieren?

– Helt klart. Det virker enkelt når du bare ser på resultatene, men det var det definitivt ikke, bare se på ansiktet mitt, sa en svært anpusten Vos.

Andersen fint med

På den lokale runden i Halden, som ble syklet tre ganger, satt Susanne Andersen (Hitec Products-Birk Sport) og Stine Borgli (Norge) alle fint med.

Stortalentet Andersen, som procycling.no søndag kunne avsløre at er på vei til Team Sunweb, var toneangivende inn på de to siste kilometerne, da hun satt helt i front av feltet.

Stavanger-jenten var imidlertid litt for tidlig foran og endte opp med å skli litt bakover i feltet. Da Vos og Rivera åpnet sine spurter var Hitec-rytteren dessverre ute av posisjon til å kjempe om seieren og maktet heller ikke å forsere.

Til slutt havnet 20-åringen like utenfor topp ti-listen.

(artikkelen fortsetter under resultatene)

Slik gikk det til:

Den lengste etappen ble spart til siste dag av Ladies Tour of Norway 2018. 154 kilometer fra Svinesund, via Sverige, og til Halden lå foran rytterene ved start like før 11:30.

En kontrollert åpning med Boels-Dolmans i front ventet på de første kilometerne inn mot en tidlig innlagt spurt. Der var Christine Majerus (Boels-Dolmans) først over foran Coryn Rivera (Sunweb) og Marianne Vos (WaowDeals).

Like etter kom de første angrepene.

Heine forsøker

Vita Heine (Hitec Products-Birk Sport) var offensiv etter spurten da fire ryttere stakk av gårde.

Forsøket varte dog bare noen kilometer. Med 13 mil igjen var feltet samlet igjen.

Like etter fulgte de to kategoriserte stigningene på etappen.

Kasia Niewiadoma (Canyon-SRAM) sikret seg seieren i klatrekonkurransen på første stigning.

Bruddet går

Kort tid etter støtet syv ryttere seg løs, og et brudd ble etablert.

Sara Penton (Virtu Cycling), Lourdes Oyarbide (Movistar), Anna Christian (Trek-Drops), Maria Confalonieri (Valcar PBM), Sara Olsson (Sverige), Silvia Valsecchi (BePink) og Ane Santesteban (Alé Cippolini) fikk raskt en brukbar luke.

Med 80 kilometer igjen hadde de nesten tre og et halvt minutt, men da steg tempoet i feltet.

Sunweb tok kontrollen, og med seks mil til mål i Halden var det samlet felt. Rytterne sykelt inn i Norge igjen, med mange angrep fra feltet.

Julie Van De Velde (Lotto Soudal) hadde 25 sekunder med 48 kilometer igjen, men inn på de siste fire milene var feltet nok en gang samlet.

Det drar seg til

Etter at det ble samlet roet det seg ned for en liten periode, men med 36 kilometer til mål gikk Soraya Paladin (Alé Cipollini) til og åpnet opp en luke tilbake til feltet. Rachel Neylan (Movistar Team) prøvde å gå etter, men maktet aldri å komme seg opp til italieneren.

Inn mot de siste 25 kilometerne ble farten satt opp i feltet og Paladin ble hentet, mens det ble en splitt i feltet, som delte seg i to, med blant andre sammenlagtleder Marianne Vos.

Etappen skulle avsluttes med tre lokale runder i Halden, med en innlagt spurt med 15 kilometer til mål. Der var det svenske Emilia Fahlin (Wiggle High5) som var først over streken, foran Christine Majerus (Boels-Dolmans) og Coryn Rivera (Team Sunweb).

Ingen klarer å gå løs

Etter den innlagte spurten benyttet Gracie Elvin (Mitchelton-Scott) anledningen til å angripe og fikk en luke på omtrent 15 sekunder, men feltet holdt henne på overkommelig avstand. Med åtte kilometer til mål begynte det å støtes bakfra og da ble australieren raskt hentet.

Mitchelton-Scott, Team Sunweb og Boels-Dolmans gjorde det de kunne for å nøytralisere Marianne Vos, men den nederlandske legenden holdt stand mot angrepene og ut på den siste runden var fremdeles alt samlet.

Angrepene fortsatte å komme fra alle kanter, men Vos tettet lukene utrettelig og ingen maktet å slite seg løs.

Tagget med: , , , ,

Les også disse