UTSATT: Den 100.utgaven av Katalonia rundt flyttes til 2021. FOTO: David Ramos/Getty Images

Volta Catalunyas jubileumsutgave utsatt til 2021

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 27.04.20 18:48

Del på    

Ikke plass til det spanske WorldTour-rittet på revidert UCI-kalender.

(procycling.no): Utgave nummer 100 av Volta Ciclista a Catalunya flyttes til neste sesong. Etter avlysningen i mars hadde arrangøren i utgangspunktet et ønske om en ny dato til høsten, etter hvert som sesongen kommer i gang igjen etter koronavirus-pandemien.

Jubileumsutgaven til det spanske WorldTour-rittet blir imidlertid holdt i 2021 i stedet, og ikke som del av den reviderte ‘krisekalenderen’ publisert av det internasjonale sykkelforbundet UCI tidligere denne måneden.

– Hovedprioriteten nå er å bekjempe COVID-19 og unngå videre spredning. Sykkelkalenderen som UCI har gjort offisiell er praktisk talt redusert til tre måneder, og vi ønsker å feire vår 100. utgave med fulle garantier og verdens beste ryttere, sier Ruben Peris, rittdirektør i Volta Ciclista a Catalunya.

Etter flere måneder uten anledning til å avvikle idrettsarrangementer, og med Tour de France lagt til september tett etterfulgt av Giro d’Italia og Vuelta a España sammenblandet med de fem monumentene, ser arrangøren svært dystert på å avholde en vellykket jubileumsutgave i Katalonia.

– Vi er veldige klare på at vi ikke ønsker å avholde voltaen til enhver pris. Det gir ikke mening å konkurrere om ryttere og TV-publikum samtidig som Tour de France, Giro d’Italia eller Vuelta a España pågår. Vi har heller ikke vurdert å arrangere i et mindre format hva gjelder antall dager. Det beste alternativet for oss er derfor å arrangere til vanlig tid neste år.

Avgjørelsen om ikke å søke utsettelse til høsten tok arrangøren sammen med samarbeidspartnere og regionale myndigheter, Secretaria General de l’Esport og the Agència Catalana de Turisme, samt start- og målbyer.

Den første utgaven av Volta Ciclista a Catalunya ble avviklet i 1911. Siden 1939, da den spanske borgerkrigen tok slutt, har rittet blitt avholdt hvert eneste år.

Revidert kalender

Få ritt har fått offisielle datoer å jobbe etter foreløpig, men ifølge kildene til den belgiske TV-kanalen RTBF er det en ytterst travel høst UCI legger opp til. Allerede 1. august håper det internasjonale forbundet at rittene kan begynne igjen, og først ut er den italienske grusveiklassikeren Strade Bianche.

En uke senere, 8.august, skal det være duket for sesongens første monument, Milano-Sanremo, mens en firedagers utgave av Critérium du Dauphiné skal ha oppstart i andre uken av august.

VM i landevei (20-27 september) kommer på tampen av et rekordsent Tour de France (29 august til 20 september). Ifølge RTBF blir det Fleche Wallonne 30. september, Liège-Bastogne-Liège 4 oktober, Flandern rundt 18 oktober og Paris-Roubaix 25 oktober.

Giro d’Italia skal etter den nye planen rulles i gang 3. oktober, mens Vuelta a España har fått en foreløpig startdato 1. november.

Tagget med: , , ,

Les også disse