Prøv Procycling Pluss idag

VM 2020: Kan bli flyttet til Midtøsten. FOTO: Tim de Waele (©TDWSport.com)

VM kan bli flyttet til Midtøsten

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 10.05.20 14:03

Del på    

En endelig avgjørelse tas i juni.

(procycling.no):UCIs reviderte kalender for sesongen 2020, har verdensmesterskapet fått sin opprinnelige plass, fra 20. til 27. september.

Årets mesterskap skal avholdes i Sveits, i Aigle (hvor UCIs hovedkvarter ligger) og Martigny. Men skulle det ikke være mulig å gjennomføre mesterskapet i Sveits, som følge av pandemisituasjonen, så skal UCI ha en alternativ plan om å flytte mesterkskapet.

Spanske Marca melder at vil enten Oman, Qatar eller De forente arabiske emirater stå klar til å overta, og at mesterskapet vil flyttes til november.

I UCIs reviderte kalender er Vuelta a España det rittet som avslutter sesongen, og løper fra 20. oktober til 8. november. Skulle mesterskapet bli flyttet til Midtøsten, vil det da falle i etterkant av den spanske Grand Touren.

VM er det internasjonale sykkelforbundets største inntenktskilde. Arrangørene betaler en pris på omkring 90 millioner norske kroner for å avholder mesterskapet.

Skulle VM bli flyttet til Midtøsten vil det da få en helt annen profil enn i Sveits, hvor man skulle bryne seg på over 4000 høydemeter klatring.

En endelig avgjørelse vil bli tatt av sveitiske myndigheter i juni.

Tagget med: , ,

Les også disse