Prøv Procycling Pluss idag

- LENGE IGJEN AV SESONGEN: Etter en mislykket vårsesong, vender Edvald Boasson Hagen fokus mot Tour de France og VM på hjemmebane. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

VM-gjennomkjøring i Bergen før hardkjøret foran Tour de France starter

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.05.17 16:30

Del på    

18 etapper på 26 dager for Boasson Hagen.

(procycling.no): Den norske grunnlovsdagen og 30-årsdagen til Edvald Boasson Hagen innleder et konkurransemessig hardkjør som etter hvert skal gi toppform inn mot Tour de France.

Rudsbygdingen sykler Tour of Norway, Tour des Fjords og Critérium Du Dauphiné på rappen, noe som gir 18 konkurransedager på en periode på snaue fire uker (26 dager totalt).

– Det blir et hektisk program inn mot Tour de France. Jeg skal også sykle tempo- og fellesstart i NM. Det blir ikke mange dager mellom løpene i starten, men det morsomste er jo å være i konkurranse. Nå har jeg hatt en lang periode uten løp og har fått lagt et godt treningsgrunnlag, sier Boasson Hagen til procycling.no.

– Kan ikke være annet enn imponert

Før den hektiske rittperioden starter, rekker han en svipptur innom VM-byen Bergen.

Til helga skal han kjøre rekognosering i den 19,7 kilometer lange sentrumsrunden som skal sykles 12 ganger under proffenes fellesstart. Den fire mil lange passasjen inn fra Rong utenfor Sotra, gjør at totallengden kommer opp i hele 276,5 kilometer.

I slutten av september skal han forhåpentligvis kjempe om VM-medaljer her, men det fordrer at han har tatt inn et par steg på rytterne som dominerte vårklassikerne denne sesongen.

SKYHØYT NIVÅ: Edvald Boasson Hagen maktet ikke å henge på Peter Sagan i klassikerne, men håper det endrer seg inn mot Tour de France og VM på hjemmebane. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

– Greg Van Avermaet og Peter Sagan har holdt en utrolig nivå denne våren. De har kjørt veldig bra, og har jevnt over vært best. De har vært i en klasse for seg. Det er ikke så mye annet å gjøre enn å la seg imponere av det. Samtidig er det en lang sesong. Jeg føler egentlig den nettopp har begynt. Det er viktig med vårklassikerne, men det er også viktig med VM på hjemmebane. Vi får håpe det har snudd litt når vi kommer til midten av september, sier Boasson Hagen.

Lista over VM-favorittene er lang, og inkluderer også Michal Kwiatkowski, Alejandro Valverde, Philippe Gilbert, Fernando Gaviria, Michael Matthews, Dan Martin, Michael Albasini og Sonny Colbrelli.

Godt kjent i Tour of Norway-løypene

Neste steg på veien mot Tour de France blir altså Tour of Norway, et ritt Boasson Hagen vant i 2012 og 2013, og har forholdt seg lojalt til med unntak av 2014-sesongen, da han syklet Giro d’Italia for Team Sky.

Den snart 30 år gamle Dimension Data-rytteren tar rittet på fullt alvor. Med målgang både i Oslo og på Lillehammer, har han hatt rikelig med anledninger til å teste ut løypene.

– Jeg har ikke kjørt hele etappene, men jeg har vært i deler av løypene i forbindelse med langtur. Jeg har blant annet kjørt bakken opp til mål i Asker. Store deler av løypetraseen i Tour of Norway kjenner jo til fra utallige treningsturer i området, sier han.

– Rittet gjør comeback på Lillehammer og. Har du kjørt løypa der, eller behøver du ikke det?

– Jeg var der for et par uker siden og kjørte opp VIP-vegen. Det er samme løype som ble brukt i NM. Jeg ble kjørt av opp der forrige gang, men jeg håper å være bedre nå, selv om konkurransen nok blir enda tøffere. Den er nok helt på grensa av hva jeg tåler, vurderer han.

Kristisk til egen uttelling

Det er snart midten av mai og Boasson Hagen venter fortsatt på sesongens første seier.

For egen regning fant han ikke mye å juble for under den første bolken av årets sesong.

– Jeg sitter ikke igjen med resultatene jeg hadde håpet på. Planen var at formen skulle ankomme noe senere enn Tour of Qatar (selv om rittet ble avlyst i år). Jeg følte at jeg var bra og satt der jeg skulle i avgjørende øyeblikk, men jeg klarte jo ikke å sitte med helt inn. Jeg føler ikke at vi bommet totalt, men jeg kan jo ikke være fornøyd heller. Heldigvis er sesongen lang, avslutter Boasson Hagen.

PS: Også under Tour of Norway (17.-21. mai) blir konkurransen tøff. Tony Gallopin (Lotto-Soudal), Dylan Van Baarle og Sep Vanmarcke (Cannondale), Lars Boom og Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo), Simon Gerrans og Michael Albasini (Orica-Scott). Du finner alle bruttotroppene her!

Tagget med: , , , , ,

Les også disse