Prøv Procycling Pluss idag

SJETTEPLASS: I en løype som ikke passet henne spesielt godt, ble det 6.-plass på Susanne Andersen i Plumelec. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Susanne (18) drar til Qatar for å bli verdensmester

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 13.06.16 08:25

Del på    

- Mitt største mål i år.

(procycling.no): Det norske juniorlandslaget gjorde det meget godt under Nations Cup-rittet i tyske Albstadt i helga.

Ingvild Gåskjenn ble nummer fem og vant klatrekonkurransen. Lagvenninnen Susanne Andersen fulgte opp med seier på siste etappe og tredjeplass i sammendraget.

– Jeg har ventet på en stor seier lenge. Det skjedde i en ganske hard løype, sier Susanne Andersen til procycling.no.

Juniorjenta forteller at arrangøren kuttet antall runder fra fem til tre på den lengste sløyfa som inneholdt en tøff bakke på grunn av værforholdene.

Til VM for å vinne
På det verste var stigningen opp mot 20 prosent, og skilte naturlig nok skikkelig i hovedfeltet.

– Det var aldri noen som var kjørevillige etterpå. Det gjorde at feltet samlet seg hver gang. På sisterunden var vi fire ryttere som kom av gårde. Fra toppen og inn var det bare et par kilometer igjen. Ingvild (Gåskjenn, vår anm.) tok en siste føring og jeg kunne spurte inn til seier, forteller hun.

18-åringen er det største norske talentet i kvinnesykling på årevis, og markerte det med å bli nummer fem under fellesstarten i Richmond i fjor.

I år er målsettingen enda høyere: Gull i juniorklassen under VM i Qatar.

– Det er mitt aller største mål i år, og der jeg skal være i best form. Løypa er jo veldig flat, noe som passer, men da må det kjøres hardt og gjerne blåse litt sidevind slik at feltet splittes opp.

Sliter med raske oppløp
Foreløpig er hun nemlig best som avslutter i en mindre gruppe. Det betyr at det er mye det skal jobbes med fram til mesterskapet i oktober.

Det er ikke mulig å spå rittutviklingen alt i dag, men sjansene for en samlet spurt bør være gode.

– Jeg kommer til å finpusse spurten enda mer, og har fortsatt mye å gå på når det gjelder raske oppløp. Likevel vet jeg at om jeg timer spurten rett, og har det siste lille ekstra inne, så er jeg god nok for seier. Det er det jeg sikter mot i VM, forteller hun.

Flatt i Bodø
I nær framtid er det NM i Bodø som får mesteparten av oppmerksomheten.

Alt søndag venter juniorenes fellesstart. Uka etter er det også klart for tempo og gateritt.

– Hva er ambisjonene for NM i Bodø?

– Jeg følte meg bra på dagens etappe, og håper jeg også gjør det neste helg. Jeg har selvfølgelig lyst til å få med meg noen trøyer hjem, og helst i alle tre øvelser.

Tagget med: , , , ,

Les også disse