Prøv Procycling Pluss idag

VIL KJØRE MER BROSTEIN: Elia Viviani på vei opp Kemmelberg i årets Gent-Wevelgem. Til neste år ønsker han også å kjøre Flandern rundt. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Viviani ønsker fri rolle i Flandern rundt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 1.11.19 10:32

Del på    

Italieneren starter landeveissesongen i Australia.

(procycling.no): Mens mange av konkurrentene nyter en god ferie, holder fremdeles Elia Viviani hjulene i gang. For øyeblikket er han i Minsk, hvor han skal kjøre omnium og madison i helga.

Videre skal han til seksdagersrittet i Gent i midten av november, før han tar en pause inn mot neste sesong.

Foruten om 2013-sesongen har Viviani alltid startet sesongen sin i januar som proff, og 2020 blir intet unntak. I likhet med de siste to årene, starter han sesongen i Australia med Tour Down Under og Cadel Evans Great Ocean Road Race. 

I februar er han usikker på hva han vil gjøre, ettersom han selv mener det er måneden han gjort feil i tidligere, forteller han til Gazzetta dello Sport, gjengitt av Wielerflits.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Fikk aldri sjansen i Flandern i Deceuninck

Så kommer de store målene for Viviani. Etter Tirreno-Adriatico venter Milano-Sanremo og Gent-Wevelgem, de to rittene som står høyest oppe på ønskelista til den kvikke 30-åringen.

En niendeplass fra 2017 er hans eneste plassering blant de ti beste i det italienske monumentet, mens han har vært vesentlig nærmere i Gent-Wevelgem. Tårene trillet da han måtte se seg slått av Peter Sagan i fjor, etter at lagkameratene hadde gjort en god jobb med å holde det samlet. 

Deceuninck-Quick-Step var også meget aktive for å samle feltet i årets utgave av Gent-Wevelgem, men da ble han fintet ut av en freidig Fernando Gaviria og det hele endte med seier til Alexander Kristoff.

Får Viviani viljen sin, vil det også bli flere flamske ritt. I Deceuninck-Quick-Step slapp han aldri til i Flandern rundt, men når han nå er i Cofidis, sier Viviani at han ønsker seg en fri rolle i rittet.

Italieneren har syklet den belgiske monumentklassikeren tre ganger tidligere (2011, 2013 og 2015), men har aldri kommet til mål.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Vurderer også Roubaix

Han har utvilsomt tatt vesentlige steg siden det, spesielt hva gjelder kapasitet, men hvor langt det kan holde i en fri rolle gjenstår å se. Trolig vil ryttere som Christophe Laporte, Dimitri Claeys, Kenneth Vanbilsen og Julien Vermote også være på Cofidis’ lag i et ritt som Flandern rundt.

Cofidis ligger an til å bli det 19. laget på WorldTouren neste år, og vil dermed ha automatisk plass i alle WorldTour-rittene, noe som gjør arbeidet med sesongprogrammet langt enklere. I år var laget for eksempel ikke invitert til Flandern rundt.

Viviani vurderer også en deltakelse i både Paris-Roubaix (et ritt han brøt i både 2016 og 2017) og Giro d’Italia, men det er foreløpig usikkert. Han skal etter planen også kjøre Tour de France før OL i Tokyo, hvor han skal konkurrere på banen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse