VIL VINNE STORT: Elia Viviani vant 18 sykkelritt i 2018. I 2019 håper han å ta enda større seirer. Foto: Michael Steele/Getty Images

Viviani: – Jeg tenker på Milano-Sanremo hver dag

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 5.01.19 12:05

Del på    

Den italienske mester savner suksess i La Classicissima.

(procycling.no): Er han besatt av å vinne Milano-Sanremo? Elia Viviani innrømmer i hvert fall at han tenker mye på La Classicissima.

– Er det en besettelse? Nei, men jeg tenker på Milano-Sanremo hver dag når jeg sitter på sykkelen, sier Viviani til Gazzetta dello Sport.

For Vincenzo Nibali sitt enestående angrep på Poggio i 2018 hadde det gått tolv år siden forrige italienske vinner av Milano-Sanremo. Quick-Step forsøket å kjøre inn Haien fra Messina på Via Roma, men klarte det aldri.

Da det skulle spurtes om andre- og tredjeplass eksploderte beina til Viviani.

– I Paris-Nice var jeg veldig kald, så jeg var litt usikker. Vi forsøkte å kjøre inn Nibali på Via Roma, men det er utfordrende. I spurten så var beina mine helt tomme.

Dermed ble det bare en skuffende 19. plass på mannen som ellers hadde en jubelsesong. 18 seirer, som inkluderte fire etapper i Giro d’Italia og tre i Vuelta a España. Men i Milano-Sanremo har italieneren aldri fått det helt til. Han har kun fullført rittet de tre siste årene, med niendeplass fra 2017 som beste resultat.

Nå vil 29-åringen gjøre grep for å stå distansen bedre.

– I februar vil jeg jobbe mer med utholdenheten. Jeg vil ha treningsøkter på syv timer, også med tanke på VM i år som vil bli et ritt på nesten 300.

– Jeg vil også utforske Milano-Sanremo-ruta bedre. Spesielt fra Turchino og inn, hvor jeg må spare mer krefter. Jeg vil også studere de siste spurtene på Via Roma grundig på video.

Sesongen til den lynkjappe Deceuninck-Quick Step-rytteren starter i Tour Down Under og fortsetter i Cadel Evans Great Ocean Race. Så følger Tirreno-Adriatico som siste forberedelse før Milano-Sanremo. Å overgå 18 triumfer er ingen enkel oppgave. Selv er Viviani mer opptatt av å vinne stort, enn å vinne mange ritt.

– Det blir vanskelig å matche fjoråret. Jeg trenger ikke feste meg selv til det tallet, til de 18 seirene. Om jeg klarer ti seirer, som er litt tyngre, da er det også veldig bra.

En triumf på Via Roma, i den italienske mesterskapstrøya, er nok neppe noe Viviani og den italienske tifosi vil glemme.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse