HULL PÅ CV'EN: Peter Sagan har aldri stått øverst på podiet i Sanremo. FOTO: (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

 Sagan fester fokus mot Sanremo

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 3.01.19 15:38

Del på    

Har to andreplasser fra La Primavera.

(procycling.no): Med endret målgang inne i sentrum av Liège, har Peter Sagan lovt å innlemme Ardenner-klassikerne og sitt første forsøk på å vinne Liège-Bastogne-Liège i 2019.

Det endrer likevel ikke på hovedfokus for perioden: Milano-Sanremo, Flandern rundt og Paris-Roubaix.

To av disse har han funnet før, derfor er det årets første monument som funkler klarest på slovakens horisont.

Både i 2013 og 2017 har Sagan andreplasser fra Sanremo. For snart seks år siden sto Gerald Ciolek i veien, mens et angrep oppover Poggio for to år siden gjorde at kun Michal Kwiatkowski og Julian Alaphilippe orket å henge på ham hele veien inn. Den påfølgende spurten vant den polske Sky-rytteren.

Drar til høyden

Overfor Velo News bekrefter trener og sportsdirektør Patxi Vila at årets første monument henger høyt i kurs.

– Selvsagt finnes det et Milano-Sanremo-prosjekt for Peter Sagan. Den viktigste perioden vil strekke seg fra Sanremo til Roubaix. Det er der vi ønsker at han skal peake, sier Vila til det amerikanske sykkelnettstedet.

I motsetning til de fleste andre klassikerrytterne pleier han å legge inn et høydeopphold i Sierra Nevada på forsesongen.

Det første punktet på programmet hans er Tour Down Under. Deretter bærer det videre til Vuelta a San Juan.

– Vanskelig å holde på superformen

I 2017 kom han ’rett fra høyden’ og ned til brosteinsåpningen Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne og Strade Bianche før Tirreno-Adriatico. I fjor var det kun Strade Bianche han gjestet før Tirreno.

For Vilas del blir utfordringen å finne balansen som gjør at han holder dampen oppe hele veien mellom Sanremo og Roubaix, i tillegg skal han altså gi seg i kast med Ardennene.

– Det er vanskelig å holde en superform hele veien fra Sanremo til Roubaix, det er derfor du trenger å velge ut en del av det. I fjor lente vi oss mest mot brosteinsrittene. Milano-Sanremo var litt galskap og vi visste ikke om han var i storform eller ikke. Det var ikke fullt trøkk, mener Vila.

Som vi alle nok husker var det Vincenzo Nibalis soloangrep over Poggio som avgjorde fjorårets utgave.

Har du lyst til å mimre litt ekstra rundt det, finner du en lengre sak om temaet her!