DYLAN GROENEWEGEN: Her under Tour of Norway tidligere i år. FOTO: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Viste Tour de France-form

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 15.06.17 19:32

Del på    

Groenewegen spurtet inn til seier.

(procycling.no): Dylan Groenewegen fulgte opp lagkamerat Primož Rogličs prologseier med en ny etappeseier til LottoNL-Jumbo på den andre etappen av Ster ZLM Tour i Nederland.

Etappen gikk nær Zeeland-provinsen og kysten, og var dermed eksponert for mye vind fra nordsjøen. Det skapte kaos og viftekjøring tidlig på etappen, noe som gjorde at rittet ble splittet i en rekke grupper. Det skulle imidlertid samle seg til en massespurt i Hoogerheide til slutt.

Her viste Groenewegen og LottoNL-Jumbo lovende takter foran Tour de France. Den nederlandske kraftspurterens opptrekkere gjorde jobben og i kamp med Max Walscheid (Team Sunweb) og Moreno Hofland (Lotto-Soudal) var han den raskeste.

Seieren var 23-åringens fjerde seier denne sesongen. Han vant blant annet to etapper under Tour of Norway i mai. Lagkameraten Roglič trillet trygt inn sammen med hovedfeltet og beholder sammenlagtledelsen i rittet.

Sindre Skjøstad Lunke (Team Sunweb) er eneste nordmann i rittet. Trønderen trillet inn til en 86. plass, blant de siste rytterne som satt med hovedfeltet helt inn.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse