KAPTEIN: 22 år gammel, nest yngst i Tour de France, og likestilt kaptein med Geraint Thomas. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

– Den som vinner her vil ikke nødvendigvis vinne touren

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 11.07.19 11:25

Del på    

Bernal forventer en hard kamp opp La Planche des Belles Filles.

(procycling.no): Egan Bernal-feberen har neppe vært større enn den er akkurat nå. Med en fraværende Chris Froome og en Geraint Thomas som veltet ut av Sveits rundt har mange colombianeren som den største favoritten i Tour de France.

Men den ferske vinneren av Sveits rundt tar ikke av av den grunn.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg deler lederrollen med Geraint. Så er det bra om jeg gjør en god Tour, men om jeg ikke gjør det så er jeg bare 22 og det er min andre Grand Tour. Jeg vil bare nyte det, sier Bernal balansert til Cyclingnews.

Så er spørsmålet om han klarer å nyte klatringen opp La Planche des Belles Filles. Bakken er litt lengre enn tidligere varianter og avslutter med en rampe som snuser på 24 prosent stigning.

Det er fjerde gang stigningen er med i Tour de France. De tre foregående gangene så har rytteren i gul trøye på toppen av bakken også stått på toppen av podiet i Paris.

– Det blir en veldig hard etappe, men vi må være med der framme. Ingen av favorittene ønsker å tape tid. Det gjør heller ikke vi. Det er den første virkelige fjelletappen, så vi vil finne ut hvor vi står etter fem intense dager med ritt. Jeg håper å være der framme og jeg føler meg bra. Men den som vinner vil ikke nødvendigvis vinne touren. Dette er bare starten, konkluderer colombianeren.

Thomas tror på Bernal

For første gang kommer Team INEOS til første fjelletappe med to uttalt likestilte kapteiner. Egan Bernal og fjorårsvinner Geraint Thomas.

Sistnevnte holder kortene tett til brystet.

– Vi skal ta en prat og bestemme oss for hvordan vi vil kjøre. Men det vi bestemmer oss for skal jeg ikke si til deg, spøkte Thomas i intervju med Cyclingnews.

Han virker dog ikke å mene at han selv er den største favoritten på torsdagens etappe.

– Jeg tror det er en klatring som passer de rene klatrerne med punch. Den passer for Egan. Men også ryttere som Adam Yates, Richie Porte og Nairo Quintana. Er du i god form så er du i god form. Det blir interessant å se hvor alle står.

Hør vår podkast Musette vurdere Tour-starten og de kommende etappene!

Bestemmer ikke hvem som er kaptein

I 2017 mistet Geraint Thomas sin gule trøye på La Planche des Belles Filles. Chris Froome klatret inn i gult og var Team Sky sin soleklare kaptein ut rittet. To uker senere vant han sin fjerde Tour de France.

I 2014 var det Vincenzo Nibali som tok den gule på toppen av klatringen og vant i Paris. I 2012 gjorde Bradley Wiggins det samme.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Slik blir det ikke nødvendigvis om enten Bernal eller Thomas klatrer inn i gult på den sjette etappen. Den beste av dem på torsdag er ikke automatisk ensom kaptein.

– Nei. Det er altfor tidlig å si. Touren er veldig hard i den andre og tredje uken, sier sportsdirektør i Team INEOS Nicolas Portal.

– Tidligere har vi sett at at ryttere som taper terreng på La Planche, eller den første fjelletappen, kjemper seg tilbake og er veldig sterke i andre og tredje uke. Planen er å ikke tape tid. Klarer vi å ta noe tid så er det en stor bonus. Men det er ikke målet, konkluderer Portal.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse