VANT I 2017: Fabio Aru vant forrige gang Tour de France hadde målgang på La Planche des Belles Filles. (Photo by KT/Tim De Waele/Corbis via Getty Images)

La Planche des Belles Filles – enda mer brutal enn tidligere år

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 10.07.19 19:28

Del på    

– Passer de eksplosive og rene klatrerne som Egan Bernal, sier Geraint Thomas.

(procycling.no): Sammenlagtfavorittene har allerede måttet strekke litt på beina både på lagtempo og i noen eksplosive etapper. De har imidlertid ikke møtt hverandre skikkelig mann mot mann ennå, men torsdag venter endelig den første testen.

Da skal rytterne forsere seks kategoriserte stigninger før den brutale klatringen til La Planche des Belles Filles begynner.

Syv kilometer med 8,7 prosent i snitt ligger og venter etter drøyt 15 mil på sykkelsetet i Alsace-regionen.

Til forskjell fra tidligere år, er det asfaltert en gangvei helt på slutten. Dermed får vi en rampe med stigningsprosent på over 24, og enda seigere, brattere og tøffere for rytterne.

ANNONSE: Følg Tour de France hver dag på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Thomas rekognoserte stigningen i forkant av Sveits rundt

Fjorårsvinner Geraint Thomas (Ineos) tapte fem sekunder til lagkameraten Egan Bernal og Thibaut Pinot (FDJ) på den tredje etappen. Briten fikk ikke testet formen i Sveits rundt etter å ha veltet ut før de virkelige utfordringene kom i det rittet, og han gleder seg til å teste formen når fjellene inntas på etappe seks.

– Jeg har jobbet hardt og trent hardt. Den sjette etappen er mer som man gjør på trening, mens den tredje etappen var mer en eksplosiv avslutning, så ja, jeg gleder meg til det, sier Thomas til cyclingnews.com.

Han trekker frem sin yngre, colombianske lagkamerat som en rytter som passer stigningen godt.

– Klatringen er hard. Jeg har syklet den før og syklet den rett før Tour de Suisse. Den typen klatring passer de eksplosive, rene klatrerne, som Egan for eksempel. På andre lag har man ryttere som (Simon) Yates, Richie (Porte), (Nairo) Quintana – det passer de gutta, men når du har god form, har du god form, og det vil bli interessant å se hvor alle står, sier waliseren.

Quintana spent på å se hvor rivalene står

Noen som allerede har havnet i bakleksa, er Movistar. Det spanske laget gjorde en meget dårlig lagtempo, og Nairo Quintana, Mikel Landa og Alejandro Valverde er 1:30 bak ledende Julian Alaphilippe.

Mest sannsynlig kommer vi til å se angrep fra de blåkledde, men etappen handler mer om å se hvor favorittene ligger an i forhold til hverandre enn å ta tid, mener Quintana.

– Vi har kommet oss godt gjennom dagene, og vi finner de gode følelsene. Vi håper at torsdag blir en bra dag for oss, sier Nairo Quintana ifølge det colombianske nyhetsbyrået Agencia EFE.

– Mer enn å ta tid, vil vi se hvor rivalene står sammenlignet med oss. Når vi har klatret der, vil man se hvem som er favorittene.

KAN HAN BEHOLDE GULT? Julian Alaphilippe skal i hvert fall gjøre det han kan for å forsvare den gule trøya. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

I gult etter La Planche des Belles Filles – i gult i Paris

I 2012, 2014 og 2017 har rytteren som var i gult etter etappen til La Planche des Belles Filles, også hatt gult i Paris. Bradley Wiggins i 2012 da Chris Froome vant, Vincenzo Nibali vant etappen og sammenlagt i 2014, mens Froome tok over trøya da Fabio Aru triumferte i 2017.

Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) har 25 sekunder til Steven Kruijswijk, mens Egan Bernal er 40 sekunder bak før det er tett i tett med sammenlagtfavoritter. Franskmannen kommer til å få en tøff jobb med å forsvare Maillot Jaune torsdag, men er forberedt på å gi alt.

– Torsdagens etappe vil helt klart bli en viktig dag for sammenlagtrytterne. Alle vil prøve noe, og for min del vil jeg også prøve å gjøre mitt beste for å beholde den gule trøya, men det blir helt klart veldig vanskelig, sier Alaphilippe.

Etappen begynner 13:25. Den kan du følge LIVE på våre Tour de France-sider. Eurosport sender fra klokken 12:55.

ANNONSE: Følg Tour de France hver dag på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!