NY DAMESATSING PÅ RINGERIKE: Ringerike SK satser høyt og lager et dametilbud til neste års sesong.. Ambisjonen er å få UCI-lisens i 2021. På bildet er årets juniornorgesmester, Natalie Midtsveen, som opprinnelig skulle bli en del av satsingen, men som siden fikk sjansen i Hitec, og Ringerike-rytteren Magdalene Lind, som er junior også neste år. FOTO: Ringerike SK.

Viktig tilskudd for Ringerikes damelag

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 15.12.19 11:53

Del på    

– Klubben har også lagt en pott i bunn, så damelaget er i gang fra klubbens side, sier primus motor Tone Midtsveen.

(procycling.no): Midtsveen fortalte tidligere i høst til procycling.no om planene for å starte opp et damelag, hvor man siktet mot UCI-status i 2021.

Nå har de første brikkene begynt å falle på plass. Landevei skriver søndag morgen at laget på fredag sikret seg et tilskudd på 320 000 kroner fra Sparebankstiftelsen Jevnaker/Lunner.

– Bidraget er gitt under forutsetning om at vi får resten av totalbudsjettet fra andre bidragsytere for å kunne dekke 100 prosent av det vi trenger. Derfor har vi søkt Sparebank 1 Ringerike om det samme beløpet. Klubben har også lagt en pott i bunn, så damelaget er i gang fra klubbens side. Men tilskuddet fra Sparebankstiftelsen er et engangsbeløp og dekker omtrent en fjerdedel av totalbudsjettet for 2020, så det er helt klart at vi trenger større sponsorer, sier Tone Midtsveen til Landevei. 

Fremdeles er det mye penger som skal inn, om man skal klare å etablere et UCI-lag i 2021.

– Vi har satt 2.5 millioner kroner som et minimum for å drifte et UCI kontinentallag. Det har vi ikke nå, så for 2020 blir vi et klubblag, men vi jobber med å få sponsorer. Vi visste at vi var sent ute når vi begynte med å etablere et lag i oktober. Men vi var nødt til å prøve, og vi håper å ha finansiering til å bli et UCI kontinentallag til sesongen 2021. Det er et hårete mål, og det kan hende vi ikke når det til neste år, men vi prøver og håper, sier Midtsveen.

Da Midtsveen presenterte planene i begynnelsen av november, fortalte hun at Mari Hole Mohr, Martine Gjøs, Hedda Kristiansen, Hennie Rosalie Engebretsen, Tiril Jørgensen og Natalie Midtsveen skulle kjøre for laget. Natalie Midtsveen, Tones datter, har siden signert for Hitec for 2020-sesongen.

Landevei skriver at ytterligere to andre ryttere skal inn, slik at det totalt sett vil bli syv ryttere i laget til neste sesong.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse