UTFORDRET UNO-X: At U23-gruppa til Ringerike SK er solid fikk man virkelig se under U23-fellesstarten i NM, hvor de var med på det meste og til slutt endte med andre- og fjerdeplass. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

– Har blitt positivt overrasket over trøkket og holdningene

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 21.10.19 16:50

Del på    

Ringerike rundet av sesongen med god rittrekke i Belgia og Nederland.

(procycling.no): I kamp mot flere av de beste «talentlagene» i Belgia og Nederland, ble det en god avslutning på sesongen for U23-gutta i Ringerike SK på den avsluttende etappen i Olympia’s Tour.

Tore Andre Aase Vabø kjørte inn til en andreplass på etappen, mens Mathias Skretteberg ble nummer ti.

Dermed ble det en meget god sesongavslutning for klubblaget, etter at de også kjørte bra i noen kermesse i forkant av det nederlandske etapperittet. Det endte blant annet i seier til Vabø i Boom for åtte dager siden. 

– Jeg er fornøyd med at vi klarer å få med oss en podieplassering i Olympia’s Tour og seier i kermess i oktober. Det er bra at vi klarer å holde trøkket ut så lenge, sier sportsdirektør Max Emil Kørner til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Om egen innsats: – Fokusert på få et godt program

28-åringen la opp etter fjorårets sesong, etter syv sesonger på kontinentalnivå. De fem første kom i Team Ringeriks-Kraft, før han tilbragte de siste to årene av karrieren i det belgiske laget T.Palm-Pole Continental Wallon.

I år har han vært sportsdirektør for Ringerike SK (og Dare Development Team) og han er veldig fornøyd med den gruppa han har fått jobbe med.

–  Jeg synes det er gøy at det er mange forskjellige som gjør det bra. De er jo unge, så det er mange som har en god fremtid foran seg. Jeg har blitt positivt overrasket over trøkket og holdningene, sier han. 

Det har også blitt sendt skryt i retning av 28-åringen flere ganger denne sesongen, men akkurat hvor mye av æren han selv skal ha, er han usikker på.

– Jeg har fokusert på å få et så bra rittprogram som mulig med det budsjettet vi har. Det er det jeg føler jeg har gjort mest, utnyttet pengene til å få kjøre mest mulig ritt.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Solid bredde i laget

Med et enda større budsjett skulle han selvsagt ønsket enda flere ritt i utlandet på programmet, men U23-laget kan uansett se tilbake på en sesong med flere høydepunkter. Kørner trekker også frem seieren til Sondre Midtsveen på den første etappen i Ronde van Oost-Vlaanderen, seieren til Mathias Skretteberg i Norgescup-utgaven av Gylne Gutuer og U23-fellesstarten i NM, hvor Andreas Staune-Mittet ble nummer to og Midtsveen nummer fire.

Lagets eneste UCI-poeng ble kjørt inn av Øyvind Brekke Fløtten, som ble nummer ti i Ringerike GP. Kørner gleder seg over at det er så mange som gjør det bra og peker på det at de stiller med ganske åpne kort på start, hvor de som føler seg bra vil få muligheten til å gjøre noe, som et mulig svar på den gode bredden i laget.

Det har altså resultert i en god del fine resultater. I disse dager gjøres stallene til de to norske kontinentallagene klare, og der vil man trolig få se et par av rytterne som i år har kjørt for Ringerike. Samtidig vil man også neste år ha en god gruppe å jobbe videre med i Ringerike.

– Jeg tror det blir ganske gøy. Vi har en god gruppe neste år også. Jeg vet ikke helt hvor klart det er hvilke ryttere som kommer opp, men jeg tror blant andre (Sakarias) Løland kommer opp. Jeg tror vi får mange spennende ryttere neste år også og så blir det spennende å få jobbet med rytterne i mer enn ett år, sier Kørner.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse