Prøv Procycling Pluss idag

TA JOBBEN: Ringerike SK vil for andre året på rad arrangere NM i fellesstart landevei. FOTO: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

Ringerike tar over årets NM-fellesstart

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 23.04.20 21:04

Del på    

Det planlagte mesterskapet i Kristiansand blir utsatt til 2021.

(proycling.no): Med usikkerheten som rår over sykkelsporten i lys av korona-pandemien, har Norges Cykleforbund (NCF) vedtatt endringer rundt avviklingen av norgesmesterskapet i landevei.

På et styremøte torsdag kveld ble det fattet beslutning om at NM i Kristiansand, som etter opprinnelig plan skulle arrangøren i tidsrommet 14-21 juni 2020, blir utsatt til neste år. I stedet vil Ringerike SK arrangere NM-fellesstartene i år. Samme klubb var vertskap for NM fellesstart junior og senior i 2019.

Ifølge en provisorisk og revidert kalender fra det internasjonale sykkelforbundet UCI, er den nye helgen for nasjonale mesterskap lagt til 22-23 august.

– Dersom nasjonale og lokale helsemyndigheter tillater et slikt arrangement i august, er Ringerike Sykkelklubb klar til å arrangere årets NM fellesstart, sier sykkelnestor Birger Hungerholdt i Ringerike SK.

­– I utgangspunktet tenker vi å benytte samme løyper på Røyse som i fjor, men vi vil også se på andre løsninger. Vi hadde stor suksess med målgang på Hønefoss Bru i Tour of Norway i 2019, og det hadde vært spennende å få til noe tilsvarende for NM i år.

Jobber med alternativer

Bakgrunnen for at NM i Kristiansand utsettes var ifølge NCF at ønsket «å revitalisere NM uken», men at føringer fra nasjonale helsemyndighet med arrangementstopp frem til 15. juni, satt en stopper for dette.

Ifølge NCF jobbes det med tanke på 2020-mesterskapet fortsatt med å finne andre arrangørene for de øvrige øvelsene som tradisjonelt sett tilhører NM: tempo, lagtempo, gateritt og U23 fellesstart. Samtidig uttrykkes det glede for at Ringerike SK tar ansvar i den vanskelige tiden sykkelsporten står over for.

– Vi er svært glad for at Ringerike SK enda en gang tar ansvar, og tar på seg NM Landevei Fellesstart. Dette er en viktig og ressurssterk klubb, sier Eystein Stokstad, generalsekretær i Norges Cykleforbund.

– Det er fortsatt mye detaljer som gjenstår, og vi har mye jobb foran oss med tanke på de andre øvelsene, sier Cato Karbøl, arrangementsansvarlig i Norges Cykleforbund.

I utgangspunktet skulle IL Sverre arrangere NM i 2021, men ifølge NCF har arrangøren sagt seg villig til å ta mesterskapet i 2022.

Tagget med: , , ,

Les også disse