HOLDT STAND: Chris Froome leverte en tempoprestasjon av godt

HOLDT STAND: Chris Froome leverte en tempoprestasjon av godt, gammelt merke - men maktet heldigvis ikke å drepe spenningen i Vuelta-sammendraget når det gjenstår fem etapper. FOTO: AFP PHOTO / JAIME REINA

Vant tempoen – men maktet ikke drepe spenningen i vueltaen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.09.17 16:52

Del på    

Vincenzo Nibali sto overraskende godt imot.

(procycling.no): Tobias Ludvigsson var tempospesialisten som sto best imot storkanonene over 40,2 kilometer i Logroño, tirsdag kveld.

Ludvigsson satte standarden fra startnummer 106 av 169 startende. Han bestetid sto seg helt til Alberto Contador dunket inn åtte sekunder foran.

Deretter var det Keldermans tur til å vise seg fram. Etter at Warren Barguil ble sendt hjem, har nederlenderen slått ut i full blomst som Sunwebs kaptein. Før etappen lå han på fjerdeplass i sammendraget, og Kelderman hadde mer på lager. Mye mer, faktisk.

Med kun Ilnur Zakarin, Vincenzo Nibali og Chris Froome bak seg i løypa, satte nederlenderen ny bestetid, og slo samtidig Contador hele 30 sekunder.

– Jeg håper å holde på denne formen ut rittet, og skal gjøre så godt jeg kan, sa Kelderman til Eurosport etter å ha klatret til tredjeplass sammenlagt.

Zakarin holdt farta til Contador

Zakarin kom inn til samme tid som spanjolen, mens Vincenzo Nibali endte opp på tredjeplass kun to sekunder foran Contador og Zakarin.

Best var forhåndsfavoritt Froome på tiden 47 blank, 29 sekunder raskere enn Kelderman. Samtidig økte han med 57 sekunder i sammendraget på Nibali.

(artikkelen fortsetter under bildet)

KONTROLL: Chris Froome fremdeles på god kurs til seier i Vuelta a España og økte ledelsen på tirsdagens tempo. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

– Det var dagen etter hviledag, og det gjør det litt ekstra spennende. Men jeg tror det passet Chris Froome bra. Han viste fram at han er en av de aller beste temporytterne i verden her i dag, sa Dave Brailsford etter maktdemonstrasjonen.

Arvesen: – Ingenting er avgjort

Froome leder dermed La Vuelta med 1:58 på Nibali når fem etapper gjenstår.

– Det er ikke kjørt. Med de etappene som står igjen, er det altfor tidlig å si noe om de fem beste i sammendraget, konkluderte Arvesen som omtalte Froomes prestasjon som en kontrollert tempo.

Alberto Contador var for øvrig en av dagens vinnere. Han hoppet opp til en femteplass sammenlagt etter tirsdagens tempoduell.

– Vi har fire tøffe dager foran oss, og jeg skal se hva jeg kan gjøre, lovte Contador med et lurt smil i målområdet etter etappen.

PS: Fabio Aru lå på 7.-plass i sammendraget før etappestart. Han tapte hele 3:01 til Froome over 40,2 tempokilometer.

Tagget med: , , , ,

Les også disse