Prøv Procycling Pluss idag

UTELATT: Chloe Hosking er ikke blant de australske rytterne som er tatt ut til VM i Bergen. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Vant fram med anke mot eget sykkelforbund

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 13.09.17 19:30

Del på    

Det australske uttaket til kvinnenes fellesstart i Bergen vil bli vurdert på nytt.

(procycling.no): Det australske kvinnelandslaget i sykling kvalifiserte seg til syv plasser på fellesstarten i VM i Bergen. Men da uttaket var klart ble kun fem plasser benyttet.

Flere profiler i australsk sykkelsport var lite fornøyd med det. På UCI-rangeringen er Chloe Hosking landets best rangerte rytter, men Alé Cipollini-rytteren var ikke blant de fem utvalgte. 26-åringen valgte derfor å anke avgjørelsen.

Shara Gillow (FDJ), Gracie Elvin, Katrin Garfoot, Sarah Roy og Amanda Spratt (alle Orica-Scott) var rytterne som landslagsleder Simon Jones hadde vurdert som gode nok. Han må nå vurdere uttaket om igjen, etter at Hosking vant fram med sin anke.

Panelet som vurderte saken skriver i en pressemelding at «prosessen vil gjenoptas, og laguttaket vil bli vurdert på nytt.»

Chloe Hosking har to triumfer i 2017. Den første kom i Tour of Britain, mens hun i Tour of Norway vant den mye omtalte andre etappen i Ladies Tour of Norway. Feltet ble der samlet etter at en broåpning stanset rytterne. Tidligere har australieren triumfert i La Course og tatt etappeseier i Giro Rosa.

Hun er ett steg nærmere VM-billett, men selv er Hosking tydelig på at hun ennå ikke er sikret plass.

– For å gjøre ting klart. Jeg skal ikke til VM, enda. Resultaet med anken er at de må analysere uttaket, og forhåpentligvis ta ut syv sterke ryttere. Uansett hvordan det endelige laget blir komponert, så er dette en stor seier for australsk kvinnesykling, konkluderer Hosking på Twitter.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse