UTELATT: Chloe Hosking er ikke blant de australske rytterne som er tatt ut til VM i Bergen. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Anker kontroversielt VM-uttak

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 6.09.17 13:22

Del på    

Misnøye med det australske uttaket.

(procycling.no): Da det australske sykkelforbundet annonserte kvinnenes uttak til VM i Bergen var det flere som løftet på øyenbrynene, blant andre Orica-Scott-rytter Gracie Elvin.

Hun er en av fem ryttere, som er tatt ut til mesterskapet, men reagerer på at australierne ikke har valgt å fylle opp troppen. De australske damene ligger nemlig som nummer tre på kvinnenes verdensranking, noe som gir dem muligheten til å ha med syv ryttere til Bergen.

(artikkelen fortsetter under)

I tillegg til Elvin så er Shara Gillow, Sarah Roy, Amanda Spratt og Katrin Garfoot tatt ut til å representere de australske fargene på kvinnenes fellesstart. En av dem som ikke har fått plass er tidligere Hitec Products-rytter Chloe Hosking, dette til tross for at hun er nummer åtte på den individuelle rankingen og beste australske dame, med omtrent dobbelt så mange poeng som nærmeste australier, nevnte Garfoot. Hosking står med fire seire så langt denne sesongen.

Anker avgjørelsen

I en Twitter-melding postet i dag tidlig, norsk tid, forteller 26-åringen at hun skal anke avgjørelsen. Hun skriver også at hun grunnet anken, ikke kan si noe kontroversielt omkring uttaket ennå.

– Utøverne har inntil i morgen å anke, og eventuelle anker vil bli holdt neste uke, forteller en talperson i Cycling Australia, ifølge Cyclingtips.

Forbundets «high performance director», Simon Jones, begrunner uttaket med at det ikke er noen ryttere som skiller seg ut som kaptein, «som vi kan støtte 100 prosent med et fullt lag.»

– Alle har forskjellige meninger om hvordan sykle ritt. I en rundløype tror jeg du kan få flasker hver runde og på enkelte rundløyper to ganger per runde. Hente inn brudd, vel, potensielt. Men jeg tror måten man vinner dette rittet på, er å være i den siste splitten på den siste runden eller med to runder igjen, eller å være i miksen. Og igjen, hvis vi skal taue inn brudd, så vil det være for høykvalitetsryttere, så det er egentlig ikke en oppgave for oss, forsvarer han uttaket med.

Det er ikke bare i Australia det blåser rundt VM-uttaket. Her hjemme vurderer CK Victoria og Ingrid Lorvik å bryte alle bånd med Norges Cykleforbund, etter de føler seg dårlig behandlet. Hele saken leser du her!

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse