GRAND TOUR-DEBUT? Det er ikke sikkert det skjer i Tour de France, men kanskje er Mathieu van der Poel og hans Corendon-Circus aktuelle for La Vuelta alt neste år? FOTO: Getty Images

Van der Poel sikter mot dansk Tour de France-start

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 21.11.19 14:21

Del på    

Neste år er det et annet mesterskap som har hans fokus.

(procycling.no): I 2021 skal danskene endelig få sin Tour de France-fest, og det kan bli med Corendon Circus-kaptein Mathieu van der Poel på startstreken.

– Det kan meget vel være at jeg starter touren i 2021, men ingenting er avgjort ennå. Neste år er jeg ikke til start i touren, da jeg gjerne vil delta i terrengsykling under OL i Tokyo, og begge begivenhetene matcher hverandre dårlig på kalenderen, sier van der Poel i et intervju med NU.nl.

Det er som kjent bare seks dager mellom Champs-Élysées-avslutningen i Paris og fram til fellesstarten under lekene i Japan. Terrengeliten skal i aksjon fra tirsdag 28. juli og videre utover.

Lot seg inspirere av Van Aert

24-åringen fra Kapellen forteller at han lot seg inspirere av etappeseieren til Wout Van Aert under årets utgave av rittet. De to har vært arge konkurrenter siden oppveksten, men er sammenliknbare når det kommer til spurtferdighetene.

Under EM i Glasgow for to år siden slo han nettopp Van Aert i kampen om sølvet. Matteo Trentin klarte dog ingen av de to å hamle opp med.

Van Aert tok andreplassen i Colmar bak Peter Sagan før han fulgte opp med etappeseier i Albi på dag ti av Tour de France. Et par dager senere veltet han så stygt ut av rittet etter å ha blitt truffet av festet på et av sperregjerdene underveis på den individuelle tempoetappen.

– Slik jeg ser på det, er prestasjonene hans i touren en indikasjon på hva jeg kan få til i rittet. Det gjør at jeg begynner å drømme. Som for eksempel: Hvis han kan vinne den spurten, hadde jeg normalt sett også hengt med der oppe, sier van der Poel.

Mulig GrandTour-debut?

I intervju med NU.nl hinter også supersyklisten til at han ønsker seg en GrandTour-debut alt i 2020.

– Kanskje kan det være en mulighet å sykle Vuelta a Espana, men det er ikke noe jeg jobber mot akkurat nå, forteller han.

Dersom Corendon-Circus skal være aktuelle for La Vuelta er de nødt til å bli invitert til rittet av arrangøren først.

PS: Den danske Tour de France-starten er lagt til perioden 2.-4. juli i 2021. Den første etappen er en tempo over 13 kilometer i sentrum av København. Deretter venter 190 kilometer mellom Roskilde og Nyborg, samt en etappe mellom Vejle og Sønderborg som også inkluderer passering av Storebæltsbroen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse