Prøv Procycling Pluss idag

VM SISTE: Mathieu van der Poel legger krossykkelen vekk for en stund etter VM i februar. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Van der Poel korter ned på krossesongen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 19.11.19 19:54

Del på    

VM blir siste ritt for sesongen.

(procycling.no): VM kjøres denne sesongen i sveitsiske Dübendorf 2. februar. Etter det gjenstår det blant annet to Superprestige-ritt og ett DVV Trofee-ritt, men Van der Poel har altså ikke tenkt til å kjøre noen av dem.

– Kan mulighetene for en god sammenlagtplassering endre på det? Nei. Det har allerede blitt bestemt at jeg vil avslutte sesongen etter VM. Etter det blir det en ukes ferie, før jeg drar på treningsleir med resten av laget, sier Van der Poel til Wielerflits

Forrige sesong fortsatte han i to uker etter VM og kjørte fem ritt i perioden, mens han denne sesongen da altså får noe mer tid på å gjøre seg klar inn mot landeveisrittene som venter utover våren.

Van der Poel åpnet også sykkelkrossesongen senere enn normalt, etter det som da hadde vært hans lengste landeveissesong med 31 rittdager.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tøff uke etter Poulidors bortgang

Neste års landeveissesong skal etter planen også bli ganske fyldig. Gitt at Corendon-Circus får invitasjonene de ønsker, vil han kjøre Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, Milano-Sanremo, Gent-Wevelgem, Dwaars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen og Paris-Roubaix, før han skifter fokus over på terrengsykkelen og OL i Tokyo. I etterkant av OL, har han uttrykt et ønske om å kjøre Vuelta a España, som starter i nederlandske Utrecht.

Det kan også bli en mulighet for å se om hans morfar, Raymond Poulidor, vil treffe med spådommen om at «det bor en fremtidig Grand Tour-rytter i ham». Poulidor, best kjent for sine mange andreplasser i Tour de France, vant selv Vuelta a España i 1964.

Poulidor døde natt til onsdag i forrige uke, og Van der Poel la ikke skjul på at det hadde vært en vanskelig uke i forbindelse med intervjuene han ga etter seieren i verdenscuprunden i tsjekkiske Tábor på lørdag.

– Jeg har hatt det vanskelig hele uka. Når du etter én time på maks umiddelbart får det spørsmålet (om seieren var for Poulidor), så innser du at papy aldri vil stå på sidelinja igjen, sier Van der Poel, og er klar på at det var et vanskelig øyeblikk.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Poulidor gravlagt tirsdag

Han var likevel ikke i tvil om at han ville stille opp i helgens to ritt.

– Jeg tror det ville vært enda vanskeligere uten noen ritt. For meg var det beste å holde seg opptatt, sier han.

Tirsdag var han sammen med familie og venner samlet til Poulidors begravelse. 

Sesongen hans fortsetter allerede til helgen igjen. Da venter Ambiancecross på lørdag og så verdenscuprunden i Kortrijk på søndag.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse