Prøv Procycling Pluss idag

SUPERSYKLISTEN: Mathieu van der Poel vant i verdenscup-returen. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Eventyrlig opphenting av Van der Poel

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.11.19 15:43

Del på    

Verdensmesteren vant til tross for vanskelig startposisjon.

(procycling.no): 23 av de 24 beste i verdenscupen stilte til start i lørdagens verdenscup i tsjekkiske Tabor. Dermed ble Mathieu van der Poel, som syklet sitt første verdenscupritt denne cyclocross-sesongen, skjøvet tilbake til tredje rekke i startfeltet.

Unikummet fra Nederland lot seg ikke stoppe. Etter starten var han 19. mann og startet å plukke posisjoner jevnt og trutt. Til slutt var det tre mann som gjorde opp om seieren. Lars van der Haar klarte dog ikke følge med på hardkjøret og da Van der Poel klinket til sent på siste runde måtte også Eli Iserbyt heise det hvite flagget.

Van der Poel vant dermed sitt fjerde cyclocross-ritt på rad denne sesongen. Tar man med 2018/2019-sesongen er seiersrekka nå på 30.

– Dette er en av favorittløypene mine. Jeg har gode minner herfra og det er en løype som passer meg godt. Jeg slet litt med å finne tempoet mitt i dag, men det gikk til slutt, sier Van der Poel i seiersintervjuet vist på TV 2.

Triumfen kommer kun tre dager etter at hans bestefar Raymond Poulidor gikk bort. Spesielt i intervju med belgiske Sporza kom følelsene fram hos 24-åringen.

– Det har vært en følelsesladd uke for meg. Så jeg er veldig glad for at jeg klarte å vinne her i dag, beretter barnebarnet som lørdag nok en gang viste at sykkelgenene til bestefaren lever videre.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Slik gikk det til:

Eli Iserbyt dro løs en lederkvartett like før første runde var over. Van der Poel var da 11. mann ni sekunder bak lederne.

Gjennom den andre runden fortsatte Corendon-Circus-rytteren å avansere. Etter et kvarter av rittet, ut på runde tre, var han oppe i ledergruppa. Men tidlig på runden gjorde verdensmesteren en feil. Samtidig støtet Michael Vanthourenhout.

Med tre runder bak seg var Van der Poel nå 17 sekunder bak lederen på 7. plass.

Tre mann foran verdensmesteren

Etter halvvkjørt ritt var Lars van der Haar og Eli Iserbyt oppe hos Vanthourenhout. Verdenscupleder Iserbyt startet hardkjøret med fire runder igjen.

Van der Poel forble på defensiven 16 sekunder bak på 5. plass. Men på den femte runden slo han voldsomt tilbake.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

De tre der framme byttet på ledelsen. Samtidig nærmet verdensmesteren seg faretruende. De tre ble fire med tre runder igjen. Van der Poel var tilbake.

Et godt stykke ut på runden støtet Eli Iserbyt fra front. Van der Poel måtte først tråkles eg forbi Van der Haar før han klarte å ta opp jakten. Verdenscuplederen sitt forsøk ble eliminert og kun noen meter skilte de to ut på nest siste runde.

Duellen om seieren

Van der Poel tok ledelsen for første gang etter 47 minutter av CX-rittet i Tsjekkia. Lars van der Haar jobbet seg opp til de to lederne og tauet Iserbyt og Van der Poel ut på siste runde.

Iserbyt tok tyren ved hornene og klinket til tidlig på runden. Den nederlandske tyren viste seg dog vanskelig å slå. Van der Poel ventet litt bak Van der Haar før han jobbet seg opp til Iserbyt igjen.

Belgieren i den hvite ledertrøya jobbet og jobbet og jobbet. Men han klarte ikke å kjøre fra verdensmesteren som tok tilbake ledelsen i svingene sent på runden. Et angrep fulgte og Iserbyt måtte gi noen meter.

Van der Poel holdt trykket helt inn til oppløpet i Tabor og vant sitt fjerde CX-ritt på rad denne sesongen.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse