GULT ER KULT: Den åttende etappen ble Mathieu van der Poels siste i den gule trøya under Tour de France 2021. Foto: ASO/Pauline Ballet

Van der Poel står av Tour de France

Erik Rustad Markussen
Tips meg

Publisert 4.07.21 13:37

Del på    

Nederlenderen står av for å forberede seg til OL i Tokyo.

Lørdagens åttende etappe fra Oyonnax til Le Grand-Bornand ble den siste i årets Tour de France for Mathieu van der Poel.

Den 26 år gamle nederlenderen fortalte til pressen søndag formiddag at han velger å stå av for å forberede seg best mulig til OL i Tokyo.

I Tokyo skal Van der Poel konkurrere på terrengsykkelen, og han er en av de store favorittene til å stikke av med gullet.

– Dessverre stiller jeg ikke til start i dag. I laget ble vi enige om at det er best for meg å gi meg nå, slik at jeg kan fokusere på OL, fortalte han ifølge Cyclingnews.com.

Van der Poel vant den andre etappen i årets Tour de france på imponerende vis. Deretter ble det seks dager i den gule trøya.

På gårsdagens knallharde fjelletappe ble det imidlertid for tøft for det nederlandske fenomenet, som måtte gi fra seg ledertrøya til fjorårsvinner Tadej Pogacar, som smadret de øvrige sammenlagtfavorittene.

Roglic står også av

Det var to store navn som annonserte at nok er nok før den niende etappen i årets Tour.

Primoz Roglic veltet på den tredje etappen, og har slitt tungt siden. På gårsdagens etappe måtte han innfinne seg med en plass i grupettoen. Til slutt tapte Jumbo Visma-kapteinen over 39 minutter.

– Det gir ikke mening å fortsette, slik dette så ut til å gå, fortalte Roglic til pressen ifølge Cyclingnews.com.

– Nå vil jeg forsøke å restituere, slik at jeg kan sikte mot nye mål.

Det er usikkert om Roglic vil være klar til å delta i landeveisrittet under de olympiske leker i Tokyo.

Les mer: Maktdemonstrasjon av Tadej Pogacar. 

Tagget med: , ,

Les også disse