MULTIKUNSTNER: Mathieu van der Poel kan vinne på de fleste sykkelarenaer. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Van der Poel sikter mot ambisiøs trippel

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 13.05.20 18:34

Del på    

Vil vinne OL-gull i terreng og VM-gull på landevei og i cyclocross.

(procycling.no): Er du av typen som går og venter på at Mathieu van der Poel skal dedikere seg mer til karrieren på landeveien, så må du nok vente noen år.

Tirsdag fortalte nederlenderen i et intervju med Wielerflits at han vil sjonglere både landevei, cyclocross og terrengsykling ikke bare fram til OL i Tokyo, men helt til 2024-OL i Paris. Drømmen er å vinne VM-gull i alle disipliner, samt OL-gull på terreng.

– Jeg har lyst til å fortsette å kombinere de tre disiplinene. Slik det ser ut nå så vil jeg fortsette på terrengsykkelen helt til Paris. Da får jeg også tre år ekstra på meg til å prøve å bli verdensmester i den disiplinen. Jeg elsker virkelig terrengsykling, konstaterer Van der Poel i intervjuet.

Foreløpig har sykkelfantomet tre VM-gull fra seniornivå i cyclocross å vise til i 2015, 2019 og 2020. På landeveien kom han nærmest i høst da en næringssmell stanset Van der Poel fra å henge med i gruppa til Mads Pedersen, Matteo Trentin og Stefan Küng. Det er det eneste senior-VM 25-åringen har syklet på landeveien.

På terreng-scenen er bronsemedalje fra 2018 beste prestasjon. Van der Poel syklet ikke VM-rittet i 2019, men det var i denne sesongen han vant sine tre første verdenscupritt. I sammendraget var det Nino Schurter som vant for syvende gang. Van der Poel syklet to ritt færre enn sveitseren, men var bare 346 poeng bak. Samme sveitser har vunnet VM fem år på rad.

Det Van der Poel dog har klart er å vinne EM i terrengsykkel 2019.

Det betyr ikke at landeveien blir glemt. I 2019 kjørte Van der Poel sitt mest omfangsrike rittprogram så langt i karrieren. 31 rittdager ble det med seieren i Amstel Gold Race som høydepunktet. Nå ønsker han snart å kjøre en Grand Tour.

Alpecin-Fenix prøvde å få en av plassene i Vuelta a España, men endte ute i kulden. Laget forsøkte å presse seg inn i Tour de France, men det ser nå ut som om det først blir i 2021 at Van der Poel kan få til en Grand Tour-debut.

– Vanligvis så vil fokus flytte seg til Grand Tourene, for å prøve å sykle en Grand Tour i to til tre år. Så kan jeg bytte tilbake til terrengsykkel og kjøre mer verdenscup mellom slagene kombinert med en Grand Tour. Slik kan jeg holde meg på toppen av rangeringene, spekulerer Van der Poel.

– Det unike jeg gjør, med å kombinere terreng, landevei og cyclocross, har jeg lyst til å fortsette med så lenge jeg klarer.

Høstsesongen til Van der Poel er fortsatt ukjent etter at UCI offentliggjorde sin reviderte kalender. Med manglende Grand Tour-plass er det trolig duket for mang en klassiker-deltakelse på den nederlandske sykkelkunstneren.

Tagget med: , , ,

Les også disse