BARE NESTEN: Det ble ingen seier i en stor brosteins-klassiker på Greg Van Avermaet i 2018. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Van Avermaet: – Ikke fornøyd

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 14.04.18 20:00

Del på    

Belgieren håper å redde vårsesongen i Amstel Gold Race.

(procycling.no): I 2017 var nesten samtlige klassikerkilometer en reise i medvind for Greg Van Avermaet. Topplasseringer i samtlige brosteinsklassikere, og en avslutning med seier i Paris-Roubaix.

I 2018 har det vært mer motvind. Årets eneste seier kom i Oman, og på brosteinen i Nord-Europa ble det kun én pallplass.

– Som en leder må man våge å si at man ikke er fornøyd. Jeg ville heller ha vunnet et stort ritt, og hatt litt færre hederlige plasseringer, sier Van Avermaet til Sporza.

32-åringen har vært langt framme i en rekke av klassikerne, men har manglet det lille ekstra han virket å ha i 2017.

– Jeg så på WorldTour-rangeringen i går, og der er jeg nummer fem. Så det har ikke vært så ille, konkluderer BMC-kapteinen som ble nummer fire i Paris-Roubaix, og fem i Flandern rundt.

Vil gå under radaren i Amstel Gold Race

Den brosteinsbelagte delen av sesongen er over, og nå venter Amstel Gold Race som neste mål for belgieren. Han har syklet det nederlandske endagsrittet seks ganger de siste syv sesongene, og prestasjonene har variert. 16. plass i 2013 og 12. plass i 2017 er to av hans bedre prestasjoner, mens femteplassen fra 2015 foreløpig står som bestenotering.

– Amstel Gold Race er et ritt som passer meg, men jeg er absolutt ikke den største favoritten, hevder 32-åringen.

– Dette rittet har det sterkeste startfeltet av samtlige ritt vi sykler. Mange av brosteinsrytterne deltar også her, og det gjør selvfølgelig de rytterne som spesialiserer seg på bakke-klassikerne også.

Med navn som Peter Sagan, Vincenzo Nibali, Julian Alaphilippe, Alejandro Valverde, Michal Kwiatkowski, Tim Wellens samt en rekke andre vinnerkandidater, håper Van Avermaet at han kan gå under radaren.

– I et så bra felt med deltakere, så kan du hjemme deg litt bak det faktum at du ikke er en favoritt.

Les procycling.no sin favorittvurdering her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse