Prøv Procycling Pluss idag

ARENBERG, FRANCE - APRIL 12: Greg Van Avermaet of Belgium and CCC Team / Cobblestones / during the 117th Paris - Roubaix 2019, Training Day 2 / @Paris_Roubaix / PRBX / on April 12, 2019 in Arenberg, France. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Van Avermaet: – Angrer ikke på noe

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 13.04.19 13:14

Del på    

Belgieren har gått to år uten seier på brostein.

(procycling.no): Den eventyrlige vårsesongen Greg Van Avermaet hadde i 2017 kulminerte i seier på velodromen i Roubaix. To år uten en eneste seier på brosteinen har fulgt.

Belgieren var topp fem i E3, Flandern og Roubaix i 2018, men kun på podiet i den første. I 2019 har han andreplass i Omloop Het Nieuwsblad og tredjeplass fra E3 å vise til. Gent-Wevelgem endte med 20. plass, og på hjemmebane i Flandern rundt ble det 10. plass.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I nytt CCC-lag er det i stor grad Van Avermaet som skal levere resultatene. En sjanse gjenstår til å ta en stor seier på brosteinen.

– Jeg er sikker på at jeg kan vinne, sa Van Averamet til Cyclingnews på fredag etter å ha rekognosert det siste strekket av Helvetet i Nord.

– Jeg er på det riktige nivået, og det er det ikke alle som er. Jeg er en av favorittene, men alt må gå perfekt. Det er en mulighet for at jeg ikke vinner en klassiker denne sesongen, men jeg angrer ikke på noe. Jeg har gjort alt riktig i forberedelsene, konkluderer CCC Team-syklisten.

33-åringen ble med restene av BMC over til CCC-drakten. Men støtten han får er nok ikke helt på samme nivå. Dog vil han ikke klage.

– De gjorde det ganske bra i Flandern rundt. Jeg har ikke tapt et ritt på grunn av laget mitt. De har alltid vært ganske gode. Ok, det er kanskje ritt der de kunne ha vært enda bedre. Men det utgjør ingen stor forskjell.

Men med eller uten hjelp. Van Avermaet krysser fingrene for et krevende ritt på søndag med utskillelse, der kun de store favorittene sitter igjen til slutt.

– Før så var det bare lederne som kunne utgjøre en forskjell, men nå har du 10-15 mann som kan klare det på en god dag. Alle er så profesjonelle og på et veldig høyt nivå, forteller Van Avermaet om avgjørelsen i Flandern rundt da en større gruppe fortsatt satt sammen.

– For meg er det alltid best om jeg kan gå av gårde med noen virkelig sterke ryttere. Da kan jeg få et godt resultat, men slik gikk det bare ikke i Flandern rundt.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , , ,

Les også disse