VANT: Wout van Aert fikk gjennomslag i den belgiske rettsalen. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Van Aert vant i retten

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 26.11.19 13:00

Del på    

Slipper å betale erstatning til tidligere sjef.

(procycling.no): Etter at Wout van Aert foran 2019-sesongen terminerte kontrakten sin med Verandas Willems-Crelan for å tilslutte seg Jumbo-Visma, saksøkte lagets sjef, tidligere proffsyklist Nick Nuyens ham, for erstatning.

Den tredoble belgiske sykkelkrossverdensmesteren hadde egentlig kontrakt med laget ut 2019-sesongen og skulle opprinnelig ikke begynne å sykle for Jumbo-Visma før i 2020.

Men etter en konflikt med Nuyens, som skal ha startet med at Nuyens skal ha forsøkt å overbevise Van Aerts tidligere trener, Niels Albert, om å signere et inkriminerende dokument vedrørende Van Aert.

Det endte med at Van Aert terminerte kontrakten sin, samtidig som Nuyens forhandlet om en fusjon mellom Verandas Willems-Crelan og Rompoot-Nederlandse Loterij, grunnet mangel på tillit mellom arbeidsgiver og arbeidstaker.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Kan endelig finne fred

Tillitsbruddet var også hovedargumentet til Van Aerts advokater under rettsaken og den belgiske retten dømte i favør 25-åringen, som dermed slipper å betale erstatningskravet på 1,1 millioner euro (omtrent 11 millioner norske kroner) fremmet av Nuyens. Den tidligere Flandern rundt-vinneren har imidlertid anledning til å anke kjennelsen.

– Han kan nå endelig finne fred mentalt og konsentrere seg fullt og helt om sin sport, sa hans advokat Walter van Steenbrugge til Sporza etter kjennelsen.

Van Aert er i gang med opptreningen etter den voldsomme velten under Tour de France og har nylig startet å sykle ute igjen.

PS: Verandas Willems-Crelan endte til slutt opp med å fusjonere med Rompoot-Nederlandse Loterij, og syklet årets sesong under navnet Rompoot-Charles, men laget legges ned etter inneværende sesong.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med:

Les også disse