- VI KJØRER FOR DEG: Steven Kruijswijk gjorde en stråelende tempo i går, men alles tanker gikk til Wout Van Aert. (Photo by Chris Graythen/Getty Images)

Operert Van Aert ute i flere måneder

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 20.07.19 11:48

Del på    

24-åringen er ferdigkjørt på landeveien for i år.

(procycling.no): Wout Van Aert uttalte alt tidligere i høst at VM i Yorkshire fikk passere uten hans tilstedeværelse. Etter den stygge velten hans under fredagens tempo i touren, der han pådro seg en dyp flenge i låret, er 24-åringen uansett ikke i stand til å konkurrere på det øverste nivået i slutten av september.

Les også: Van Aert ute av Tour de France etter stygg velt

I etterkant av medisinsk behandling på stedet, ble Van Aert tatt til sykehuset i sentrum av Pau. Der måtte han under kniven etter det laget beskrev som «et kjøttsår som også påvirket muskelen hans».

Overfor Het Nieuwsblad sier sportsdirektør Frans Masssen at Jumbo-Visma-rytteren kan påvente et par måneder på sidelinja.

– Ifølge legen tar det to måneder for en normal person å komme seg etter en slik skade, men forhåpentligvis går det raskere for en syklist, sier Maassen til den belgiske avisen.

Jumbo-Visma preget av velten

Belgieren kom for tett på et sperregjerde som var dyttet ut av posisjon, noe som gjorde at en metallbit laget en dyp skramme langs høyre lår og lårmuskel, da Van Aert dundret inn i den i høy hastighet med temposykkelen.

Ved den første mellomtiden hadde ingen raskere tid enn ham, da han passerte …

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Van Aert ute av Tour de France etter stygg velt

Steven Kruisjwijk fortalte både TV 2 og NRK foran starten på den 14.-etappen at det var vanskelig for ham å omstille seg til tempoen etter å ha sett ulykken til Van Aert på TV.

Også Maassen forteller at laget var i sjokk etter at Van Aert ble liggende nede for å mottatt akutt legebehandling i svingen han måtte kapitulere i:

– Det som skjedde med Wout preget naturligvis oss alle veldig. Stemningen i laget var varierende. Steven (Kruisjwijk) gjorde en fantastisk tempo, men samtidig går tankene først og fremst til Wout. Han sendte oss et bilde med tommel opp, så det hjalp litt på humøret, forteller han.

– Kjører for Van Aert

VM i Yorkshire er ikke noe stort tap for Van Aert, men hjemme i Belgia er man nå mest spent på om han kommer til å rekke cyclocross-sesongen, eller ikke.

Belgieren har utkjempet mange durabelige oppgjør mot Mathieu van der Poel de siste sesongene. Laget kan per nå ikke si noe konkret om når han er tilbake i konkurranse:

– Vi må fortsatt avvente for å se om han er i stand til rekke CX-starten. Det er ikke det som er vårt fokus nå, la oss heller håpe at han blir 100 prosent frisk etter skadeavbrekket, sier Nico Verhoeven til TV-kanalen Sporza.

Lagkameratene fra Jumbo-Visma har mottatt bilder fra Van Aert etter inngrepet, der han blant annet forteller at han savner maten til Tour de France-kokken i Frankrike. Laget har kvittert med å love at de kjemper for 24-åringen hele veien inn til Paris:

Maassen kan ikke per nå love at Van Aert rekker rittserien.

– Dette er tøft, men touren fortsetter. Vi har også fortalt ham at vi skal stå på videre for ham. Det er nødt til å være vår motivasjon nå, avslutter Maassen.

PS: Van Aert kan trolig reise hjem til Belgia mandag. Han har alt fått besøk av familien ved sykehuset i Pau.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse