Prøv Procycling Pluss idag

Foto: ASO / Alex Broadway

Van Aert dømt til å betale millionbot for kontraktsbrudd

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.06.21 10:12

Del på    

Må betale kompensasjon til det forrige laget han syklet for.

(procycling.no): Onsdag morgen ble det kjent at arbeidsretten i Antwerp har dømt Wout van Aert til å betale en saftig sum til sin tidligere arbeidsgiver.

662 000 euro må belgieren betale til Sniper Cycling, selskapet bak Vérandas Willems-Crelan som Van Aert syklet for fra 2017 til 2018.

Det er altså snakk om en bot på nesten 6.7 millioner norske kroner. Saksomkostningene kommer i tillegg.

I 2018 ble det offentliggjort at Vérandas Willems-Crelan-laget skulle slås sammen med Roompot-Nederlandse Loterij til 2019-sesongen. Van Aert hadde kontrakt med laget også i 2019-sesongen.

Forholdet mellom Van Aert og lagleder Nick Nuyens surnet og den belgiske supersyklisten skal blant annet ha vært kritisk om at utstyret laget brukte ikke var godt nok.

Van Aert brøt ut av kontrakten i oktober 2018. Han hadde allerede signert kontrakt med Jumbo-Visma fra og med 2020-sesongen, men fikk nå muligheten til å sykle der allerede fra 2019.

Kombinert med at laget skulle slås sammen med et annet lag mente Van Aert at han hadde rett til å bryte ut av kontrakten med Sniper Cycling uten å betale kompensasjon.

Den første runden i retten gikk Van Aerts vei, men arbeidsretten i Antwerp landet ikke på samme konklusjon.

De vurderte det slik at Van Aert fremdeles var knyttet til kontrakten sin, noe han ikke respekterte. Sniper Cycling krevde 1.2 millioner euro i kompensasjon, men dommeren i saken halverte beløpet.

26-åringens juridiske team vurderer nå om de vil anke saken.

Tagget med: , , , ,

Les også disse