Prøv Procycling Pluss idag

KLASSE: Wout Van Aert tok Strade Bianche med storm. Fra mars måned slutter han seg til Jumbo-Visma. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Superstjernen nekter å bli med laget videre

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 18.09.18 10:28

Del på    

Har sagt opp avtalen med Veranda’s Willems etter fusjon.

(procycling.no): Etter at forhandlingene mellom Aqua Blue Sport og Sniper Cycling (selskapet bak Veranda’s Willems-Crelan) brøt sammen, valgte sistnevnte part i stedet å forene krefter med nederlandske Roompot-Nederlandse Loterij.

Det falt ikke i god jord hos lagets store stjerne, Wout Van Aert. 

– Omtrent alle på laget har forsvunnet, men jeg har ikke kunnet gå fordi jeg fremdeles er under kontrakt. For å være tydelig: Jeg har ingenting imot Roompot, som er et solid lag. Men jeg ønsker å kunne planlegge min egen karriere, ikke å bli kontrollert av andre, uttalte Van Aert tidligere i år.

Nå har han gjort alvor av trusselen og sagt opp avtalen med Veranda´s Willems-Crelan. 23-åringen er enig med LottoNL-Jumbo om en overgang i 2020, noe som gjorde ham lunken til samarbeidet med Roompot:

– Roompot blir som et nytt lag for meg. Og så 12 måneder senere skal jeg igjennom den samme prosessen i et nytt lag. Nok er nok.

Takket nei til ny avtale

Sniper Cycling kaller Van Aerts oppsigelse for «unilaterally», som betyr at han har sagt opp kontrakten med dem.

De varsler nå at de vil la rådgivere se på saken, før de bestemmer seg for sitt neste trekk.

– Avgjørelsen kom på tross av at ledelsen forsøkte å løse situasjonen i forrige uke ved å tilby ham forbedrede betingelser i 2019-kontrakten. Van Aert godtok ikke dette forslaget og har valgt enstemmig å avbryte kontrakten med umiddelbar effekt. Saken blir nå tatt hånd om av våre rådgivere, og vi kommer ikke til å gi ytterligere kommentarer, heter det i pressemeldingen fra Sniper Cycling.

Imponerte stort på landeveien

Wout Van Aert er ansett som et av de aller største talentene i sykkelsporten. Han har en imponerende karriere bak seg i cyclocross, og startet denne sesongen opp en kontinuerlig satsing på landeveien.

Han kjempet lenge om seieren under Strade Bianche, og viste også sin klasse under flere av de andre klassikerne han kjørte i våres, blant annet under Omloop Het Nieuwsblad og Flandern rundt.

Van Aert sto også på podiet etter EM-fellesstarten i Glasgow, der det ble bronsemedalje bak Mathieu Van der Poel (hans mangeårige konkurrent fra CX-klassen) og europamester Matteo Trentin.

I LottoNL-Jumbo blir han lagkamerat med norske Amund Grøndahl Jansen, så får vi se om lagbyttet skjer som først annonsert i 2020, eller om han lykkes med å bryte ut av avtalen med Veranda’s Willems-Crelan før den tid.

Tagget med: , , , ,

Les også disse