KLAR: Wout Van Aert sykler for Jumbo-Visma fra 1. mars neste år. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

Van Aert kjører klassikerne for Lotto-Jumbo

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 18.12.18 09:27

Del på    

24-åringen har skrevet under treårsavtale.

(procycling.no): Fredag blir Neste års Jumbo-Visma blir presentert i Veghel (Nederland), der også supermarked-kjeden har sitt hovedsete. Det lå litt i kortene at teamsjef Richard Plugge kom til å annonsere ervervelsen av Wout van Aert der, men 24-åringen tok i stedet flyet ned til lagets treningsleir i Spania og førte navnet sitt på en treårskontrakt.

Det er en massiv boost for Jumbo-Visma foran neste års brosteinsklassikere. Van Aert tiltrer dog ikke offisielt innenfor satsingens rekker før 1. mars, noe som gjør at han akkurat rekker av Omloop Het Nieuwsblad (2. mars).

Det baner likevel vei for en gjentakelse av fjorårets svært imponerende innsats under grusklassikerne Strade Bianche i Siena.

– Jeg synes jeg kjørte inn gode resultater i fjor, og det ga meg muligheten til å snakke med flere forskjellige lag. På et punkt banket Jumbo-Visma på døra mi, et lag som virkelig appellerte til meg. På grunn av omstendigheter kan jeg slutte meg til satsingen alt neste år. Det føles bra at jeg kan ta steget opp til WorldTouren, fordi jeg fremdeles tror jeg kan utvikle meg mye på det nivået, sier Van Aert til lagets hjemmeside.

Inntok landeveien med et smell

Da cyclocross-verdensmesteren skremte livet av konkurrentene under Het Nieuwsblad, Strade Bianche, Flandern rundt og Paris-Roubaix denne sesongen, skjedde det i drakta til Verandas Willems-Crelan.

Les også: Superstjernen nekter å bli med laget videre

Etter at flere av Van Aerts støttespillere forlot laget og de fusjonerte med Roompot Nederlandse Lotterij, etter først å ha vært i dialog med Aqua Blue Sport, besluttet han å si opp kontrakten.

Før den tid var det allerede klart at han skulle sykle for Jumbo-Visma i 2020, men også Team Sky, Lotto-Soudal og Bahrain-Merida har ligget langflate etter CX-mesteren etter hans gjennombrudd på landeveien.

Overgangskupp

Derfor må det også ses på som et realt overgangskupp av Jumbo-Visma å sikre seg underskriften til den ettertraktede 24-åringen. At det materialiserer seg alt neste år er bare for bonus å regne.

– Opprinnelig viste vi interesse for Wout i 2020, erkjenner Plugge.

– Ting har utviklet seg raskere enn vi planla før det, og vi kan ønske ham velkommen til laget vårt enda tidligere. Det er veldig gode nyheter for laget, ettersom vi blir sterkere. Han er et stort talent og vi håper vi kan utvikle ham til klassiker-rytteren vi alle ser i ham, sier Plugge.

I forrige uke ble det klart at det norske software-selskapet Visma går inn som navnesponsor i det nederlandske laget. LottoNL-Jumbo, som laget i dag heter, har også Amund Grøndahl Jansen i sin stall.

Søndag avslørte 24-åringen fra Nes på Romerike at det trolig venter Tour de France-plass på ham også i 2019. Les mer om det her!

– Neste år er han den sterkeste belgieren i klassikerne

Tagget med: , , , ,

Les også disse