Prøv Procycling Pluss idag

TO PÅ RAD: Wout Van Aert tok sykkelcross-gullet etter gjørmekampen i Luxembourg. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Van Aert forsvarte verdensmestertittelen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 29.01.17 16:09

Del på    

Belgieren vant VM i sykkelcross for andre år på rad.

Wout van Aert tok sin andre strake verdensmestertittel i sykkelcross søndag. I Bieles i Luxembourg hadde rittet utviklet seg til en drømmeduell mellom van Aert og hans nederlandske rival, Mathieu van der Poel. Duoen lå alene i tet etter halvkjørt ritt, men en punktering hos nederlenderen satte en stopper for spenningen. Van Aert parkerte vinneren fra 2015, og suste inn til gull, slik han gjorde det i 2016.

Van der Poel fikk byttet sykkel, og sikret sølvmedaljen, mens Kevin Pauwels (Belgia) tok bronsemedaljen.

Etter å ha slitt med et dårlig kne den siste uken, var det ikke gitt at 22-åringen skulle makte å forsvare VM-tittelen.

– Jeg hadde ikke troen på dette forrige uke. Forberedelsene mine var ikke de beste, men jeg ville bare gi bånn gass i en time. Mathieu var uheldig med sin punktering, men jeg kunne ikke vente på det. Jeg er kjempeglad for min andre tittel, sa verdensmesteren i seiersintervjuet vist på TV 2.

– Til å begynne med så trodde jeg det skulle bli en kamp om andreplassen, men så fant jeg rytmen min på den andre runden. Det var tøffere enn i fjor etter det jeg gikk gjennom forrige uke. Det var ikke lett å holde fokus, og jeg er veldig stolt av meg selv og teamet mitt, ytret 22-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SLAGEN: En knust Mathieu van der Poel trillet over målstreken etter at en punktering satte ham ut av gullkampen. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Pangåpning

Mathieu van der Poel (Nederland) åpnet rittet knallhardt, og fikk raskt en luke på rundt 15 sekunder. Bak verdensmesteren fra 2015 fulgte et kobbel av belgiere, blant annet regjerende mester Wout van Aert.

Fjorårsvinneren tok opp jakten på nederlenderne i tet, og nærmet seg noe. Luken var på rundt ti sekunder en god stund, før et sykkelbytte førte van Aert opp i ryggen på van der Poel.

Duoen samles

De to sykkelcross-stjernene fulgte hverandre som skygger de neste rundene, før en punktering hos van Aert ble skjebnesvanger. Med over en kilometer igjen til neste mulighet for sykkelbytte, ble nederlenderen parkert av van Aert. Nederlenderen var 22 sekunder bak sin belgiske rival etter endelig å ha fått en sykkel med nye dekk.

Med to runder igjen hadde van Aert økt ledelsen til 30 sekunder.

Kampen om bronsemedaljen

Belgieren syklet i ensom majestet de siste rundene, mens en slagen van der Poel sikret sølvmedaljen.

Bataljen om den siste medaljen bak de to suverene kamphanene var av det mer jevne slaget.

Kun to sekunder skilte Lars van der Haar (Nederland) og Kevin Pauwels (Belgia) ut på den siste runden. Belgieren gjorde som van Aert, og kjørte fra nederlenderen. Dermed gikk to av tre medaljer til sykkelgale Belgia.

I U23-klassen for menn endte det med nederlandsk gull. Joris Nieuwenhuis vant foran Felipe Orts Lloret (Spania) og Sieben Wouters (Nederland).

Les også: Cant slo Vos

Resultater:
1. Wout van Aert (Belgia) 01:02:08
2. Mathieu van der Poel (Nederland) +00:44
3. Kevin Pauwels (Belgia) +02:09
4. Lars van der Haar (Nederland) +02:51
5. Corne van Kessel (Nederland) +03:08
6. Laursen Sweek (Belgia) +03:28
7. Michael Boros (Tsjekkia) +03:46
8. Gianni Vermeesrch (Belgia) +04:01
9. Simon Zahner (Sveits) +04:08
10. Sascha Weber (Tyskland) +04:28

Tagget med: , , , , ,

Les også disse