Prøv Procycling Pluss idag

EKSTASE: Sanne Cant trodde knapt det som skjedde da hun trillet over målstreken som verdensmester. Foto: EPA/JULIEN WARNAND

Cant slo Vos i sykkelcross-VM

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 28.01.17 17:34

Del på    

26-åring ble første belgiske verdensmester.

Lørdag ble en ny verdensmester kronet i verdensmesterskapet i sykkelcross. I kvinnenes seniorritt endte det med en duell mellom Marianne Vos (Nederland) og Sanne Cant (Belgia). Vos stod med syv verdensmestertitler fra tidligere i karrièren, mens Cant hadde to bronsemedaljer og et sølv å vise til.

Ut på den siste runden var tidligere titler til liten hjelp for den nederlandske damen, som ble passert av den belgiske 26-åringen. Vos holdt følge helt til mål, men veteranen maktet ikke utfordre Cant på oppløpet. Når triumfen var et faktum kom tårene fra den belgiske damen, som ble tidenes første kvinnelige verdensmester i sykkelcross fra det sykkelelskende landet.

– Jeg kan ikke tro det. Trøya er min et helt år. Jeg har drømt om dette siden jeg var seks år gammel. Det er 20 år siden. Jeg kan virkelig ikke tro at jeg har slått Marianne Vos. Hun er syv ganger verdensmester. Hun er historisk. Det er en utrolig dag, den vakreste dagen i mitt liv, sa en tydelig rørt Cant i intervjuet ifølge Cyclingnews.

I U23-klassen på kvinnesiden endte det med nederlandsk seier. Annemarie Worst triumferte, foran Ellen Noble (USA) og Evie Richards (Storbritannia).

Hos juniorgutta var det total britisk dominans. Tom Pidcock tok gullet, mens Dan Tulett og Ben Turner sørget for at også sølv- og bronse-medaljen endte rundt en britisk hals.

Søndag sykles U23- og senior-klassen for menn.

Resultater:
1. Sanne Cant (Belgia) 43:06
2. Marianne Vos (Nederland) +00:01
3. Katherine Nash (Tsjekkia) +00:21
4. Lucina Brand (Nederland) +00:21
5. Maghalie Rochettte (Canada) +00:36
6. Eva Lechner (Italia) +00:53
7. Christine Majerus (Luxembuorg) +01:21
8. Ellen Van Loy (Belgia) +01:25
9. Nikki Brammeier (Storbritannia) +01:31
10. Kaitlin Antonneau (USA) +01:46

Tagget med: , , , , ,

Les også disse