EL ABUELO: Roglic, Quintana og Lopez maktet ikke å følge rittets eldste rytter på de siste meterne. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Valverde til topps i stupbratt avslutning

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 30.08.19 17:16

Del på    

Best av de beste da kanonene skilte seg ut.

(procycling.no): Alejandro Valverde viste at den eldste rytteren i årets Vuelta a España fortsatt kan.

Det var stupbratte Mas de la Costa som utgjorde finalen av syvende etappe i La Vuelta.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Jumbo-Visma startet kjøret tidlig i den 4,1 kilometer lange bakken som har 12,3 prosent i snittstigning. Da Nairo Quintana (Movistar) angrep med over tre kilometer til mål svarte Primoz Roglic. Jumbo-Visma-kapteinen ble fulgt av Alejandro Valverde (Movistar) og Miguel Angel Lopez (Astana).

De fire forble samlet inn til siste kilometer der Valverde tok fronten med noen hundre meter igjen. Akselerasjonen til spanjolen hang kun Roglic med på, men sloveneren maktet ikke passere verdensmesteren.

Movistar-rytteren tok sin tolvte etappeseier i rittets historie.

Lopez og Quintana fulgte seks sekunder bak. Astana-kapteinen tråkket seg med det tilbake inn i rød ledertrøye etter at Dylan Teuns (Bahrain-Merida) måtte slippe tidlig i de siste bakkene.

Artikkelen fortsetter under bildet!

LA ROJA: Miguel Angel Lopez er tilbake i den røde ledertrøya, men luka ned til Roglic og Valverde har blitt mindre. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Fire mann skiller seg ut

Det ble en solid luke til de nest beste sammenlagtfavorittene bak superkvartetten som gjorde opp om etappeseieren.

Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) var best av resten som femtemann. Polakken var 42 sekunder bak Valverde. Baskiske Ion Izagirre (Astana) trivdes i de bratte bakkene og var kun seks sekunder bak Majka.

UAE-duoen Pogacar og Aru endte på samme sluttid med 51 sekunder opp.

Dermed er det de fire første på etappen som er i ferd med å skille seg ut i kampen om Vuelta a España 2019.

Miguel Angel Lopez tapte åtte sekunder til Roglic og ti til Valverde på grunn av bonussekundene på målstreken pluss de seks sekundene han var bak dem. Dermed har han litt mindre å gå på til rivalene.

Seks sekunder er det ned til Primoz Roglic på andreplass mens Valverde er tredjemann på 16 sekunder. Quintana er fjerdemann med 27 sekunder opp til sin landsmann. Så følger Rafal Majka på 1:58.

Artikkelen fortsetter under bildet!

JEVNT OG TRUTT: Carl Fredrik Hagen fortsetter å levere solid i sammendraget. Etter syv etapper er han oppe på 22. plass. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Carl Fredrik Hagen fortsetter å klatre jevnt. Opp Mas de la Costa var han 26. mann med 5:02 opp til Valvede. Dermed klatrer han to nye plasser i sammendraget og er på 22. plass med to etapper igjen før tirsdagens tempo.

Lørdag venter en bruddvennlig etappe før den korte og knallharde fjelletappen i Andorra på søndag. Mandag er vueltaens første hviledag.

Slik gikk det til:

De første flate milene av syvende etappe i La Vuelta føyk forbi i forrykende fart.

30 ryttere slet seg løs etter fem kilometer, men «ikke på tale» var svaret fra feltet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Rémi Cavagna (Deceuninck-QuickStep) og Michael Storer (Team Sunweb) sitt forsøk var mer levedyktig. Men de fikk ikke gå alene.

Etter å ha kjørt 50 kilometer den første timen var feltet fremdeles hakk i hæl.

Bruddet får gå

Først etter seks mil ble det etablert et brudd.

Jelle Wallays (Lotto Soudal), Philippe Gilbert (Deceuninck-QuickStep), Sergio Henao (UAE Team Emirates), Stéphane Rossetto (Cofidis), Quentin Jauregui (AG2R La Mondiale), Gianluca Brambilla (Trek-Segafredo), Michael Storer (Mitchelton-Scott) og Sebastian Henao (Team Ineos).

Cyril Barthe (Euskadi-Murias) og Tomasz Marczynski (Lotto Soudal) jaget bak. Etter hvert slapp Wallays seg ned til duoen for å hjelpe sin lagkamerat opp.

Etter 83 kilometer samlet det seg ti mann i teten med nesten fire minutter til feltet.

Nest siste bakke

I den nest siste stigningen sprakk utbrytergruppa opp. Puerto del Salto del Caballo (10,4km à 4.6%) sørget for at bare Marczynski, Gilbert og Henao (UAE Team Emirates) hang med i teten etter bakken.

De tre ble til en duo da Lotto Soudal-rytteren også ble distansert.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Astana startet kjøret i feltet som var kun minuttet bak Henao og Gilbert før den siste stigningen. Samtidig som de nærmet seg teten hadde de også distansert Dylan Teuns (Bahrain-Merida) i den røde trøya.

Mas de la Costa

En stupbratt finale med 4,1 kilometer på 12,3 prosent ventet. Inn i bakken var den reduserte favorittgruppa kun 14 sekunder bak.

Etter kun 400 meter av bakken ble Henao og Gilbert kjørt inn og Jumbo-Visma tok over etter kjøret til Astana.

Sepp Kuss tråkket skikkelig til med Primoz Roglic på hjul. Men det var Quintana som forsøkte seg først. Men forsøket til Colombianeren ble raskt markert av Roglic.

Dog var det kun Valverde og Lopez som klarte å følge. Et knippe av andre favoritter samlet seg omlag 15 sekunder bak de fire.

Quintana støtet på nytt med 1200 meter igjen men klarte ikke å distansere de andre. Trioen forble samlet til siste kilometer der Quintana tok fronten igjen. Colombianeren kjørte jevnt i det siste bratte henget før de fires spurtet om seieren.

Den kampen vant Alejandro Valverde foran Roglic.

Tagget med: , , , ,

Les også disse