Prøv Procycling Pluss idag

I AKSJON: Alejandro Valverde under Dwars door Vlaanderen i fjor. Foto: Tim de Waele/Getty Images)

Valverde klar for å innta brosteinen i 2019

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 26.11.18 17:41

Del på    

Bekreftet klar til to flamske klassikere neste år.

Den spanske veteranen lekte allerede i år med tanken om å delta i Flandern rundt, men endte da med opp med deltakelse i Dwars door Vlaanderen som sitt eneste flamske ritt i 2018. Det var også her han fikk debuten sin i de flamske klassikerne i 2014, begge ganger har han har levert imponerende kjøring og vært blant de mest fremtredende rytterne i rittet.

Til neste år er han nå bekreftet til både Dwars door Vlaanderen og Flandern rundt, hvor førstnevnte normalt sett fungerer som det siste mulige oppkjøringsrittet til Flandern rundt.

Les også: Valverde satte Strava-rekorder under Roubaix-test før Tour de France

Tidligere i høst bekreftet Valverde deltakelsen sin i Flandern rundt, det som vil bli hans første deltakelse i et brosteinsmonument, og mandag kunne også arrangøren av Dwars door Vlaanderen bekrefte at den regjerende verdensmesteren stiller i neste års utgave.

– Jeg er realistisk og jeg vet at et ritt som Flandern rundt er et ritt du ikke kan vinne uten å virkelig kjenne rittet, sa Valverde til Velo News tidligere i høst.

En som debuterte i Flandern rundt i år var en rytter som Vincenzo Nibali, som imponerte med å bli nummer 24, kun fem sekunder bak Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen.

Dermed indikerer det at også Valverde bør kunne være i nærheten av å kjempe om et toppresultat, i det som blir et forsøk på å legge enda mer til hans allerede imponerende merittliste.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

World champion @alejandvalverde will join #dwarsdoorvlaanderen on 3 April 2019!

Et innlegg delt av Dwars door Vlaanderen (@dwarsdoorvlaanderenofficial)

Tester «ny» bakke

Av de store brosteinsrittene er Dwars door Vlaanderen blant rittene med minst brostein, men det er en ny utfordring som venter i 2019. Da har arrangøren nemlig børstet støv av Berg Ten Houte, en stigning som ble brukt flittig i Flandern rundt på 1980-tallet. Siden 1990 har den ikke vært med i Flandern rundt, men den ble brukt i E3 Harelbeke – som fra neste sesong skifter navn til E3 BinckBank – senest i 2013, den gang med Edvald Boasson Hagen i en tetgruppe på åtte ryttere først over toppen.

Den store forskjellen fra 2013 er at det nå er lagt brostein i bakken. Arbeidet ble utført i januar og det blir dermed første gangen bakken sykles i konkurranse på sitt nye underlag.

Les også: Endringer i Omloop Het Nieuwsblad

Som i E3 Harelbeke og Flandern rundt tidligere kommer bakken kun to-tre kilometere etter Taaienberg. Det er en bakke som normalt sett er blant nøkkelpunktene i de flamske rittene, og sammen med Berg Ten Houte (1,1 kilometer á 6 prosent) utgjør de to en meget skarp kombinasjon.

– Jeg kjenner ikke bakken, men jeg kan se fra brosteinen og partiet med 21 prosents stigning at det er spennende. Bakken kommer rett etter Taaienberg, så her vil det garantert sprekke opp, sier årets vinner, Yves Lampaert i en pressemelding fra arrangøren.

Du kan se en video av bakken her.

Løypen er ellers stort sett helt lik, foruten om at det neste år vil være to passeringer av Knokteberg mot tre i år.

Tagget med: , , ,

Les også disse